Aktywne Wpisy
Baba_Yagi +222
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Megasuper +6
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina
Mam drobny problem z zadaniem na studia - matematyka probabilistyczna (statystyka), a temat to zmienna losowa ciągła. Mam notatki z zajęć, napisała nam Pani na tablicy kilka przykładów zadań, by zrobić, lecz nie do końca powiedziała jak. Ja niestety nie wiem co tam trzeba zrobić. Być może jakoś to rozpisać? Tak myślę, że do "postaci" prawdopodobieństwa, lecz pewny nie jestem. Bardzo możliwe, że tak jak na lekcji, ale nie wiem jak to ugryźć. Za pomoc byłbym serdecznie wdzięczny :)
Tutaj załączam notatki oraz zadanie:
Notatki - strona 1
Notatki - strona 2
Zadanie
Jeżeli jest to możliwe to proszę o rozpisanie, któregoś przykładu, bądź przyładów, pokazania schematu - dalej już sobie poradzę ;)
Z góry dzięki Wam!
#matematyka
Jest szansa, że rozpiszesz mi jakieś przykłady? :)
http://prac.im.pwr.edu.pl/~agniesz/rachunek_prawd_MAEW104/wyklady/R_Pr_MAEW104_wyklad7_zmienna_los_dystrybuanta.pdf
Przyjadę z komunii młodej to siądę i zobaczę ;)
* P(37) = 1 - P(X<7) = 1 - F(7)
Bo widzę, że coś chyba miałem to źle zapisane w zeszycie. Najbardziej ciekawi mnie to pierwsze, a szczególnie P(X<8) - P(X<3), bo ja mam w zeszycie P(38) - P(X>3) i nie wiem co jest poprawnie, ale na logikę myśląc to P(38) - P(X>3) jest źle i wg mnie powinno być P(3
Myślę, że kwestię wykresu rozwiąże linia ciągła dla <= i przerywana dla
W zeszycie już poprawiłem, jest ok. O ciągłej linii myślałem, ale jeszcze zastanowię się jaką napisać. Być może zostawię przerywaną, a potem najwyżej poprawię na ciągłą jak będzie trzeba ;)
Dzięki jeszcze raz, nie wiedziałem nawet, że support na wykopie będzie tak bardzo w formie (jestem dość świeży tutaj ;)).