Aktywne Wpisy

ibleedforyou +3
jaki to kolor oczu?

źródło: 488519738_1722581595269304_4090418323250561329_n
Pobierz
Dzisiaj w pracy usłyszałem teorię, że spadki na giełdzie itp to celowe działanie rządu i przygotowania pod reset długu publicznego, że wszystko już zostało uzgodnione z mag7 i dlatego też byli na zaprzysiężeniu, a wszystko idzie zgodnie z planem. Co o tym myślicie, ma to sens czy raczej teoria spiskowa?
#usa #gielda
#usa #gielda
Mam drobny problem z zadaniem na studia - matematyka probabilistyczna (statystyka), a temat to zmienna losowa ciągła. Mam notatki z zajęć, napisała nam Pani na tablicy kilka przykładów zadań, by zrobić, lecz nie do końca powiedziała jak. Ja niestety nie wiem co tam trzeba zrobić. Być może jakoś to rozpisać? Tak myślę, że do "postaci" prawdopodobieństwa, lecz pewny nie jestem. Bardzo możliwe, że tak jak na lekcji, ale nie wiem jak to ugryźć. Za pomoc byłbym serdecznie wdzięczny :)
Tutaj załączam notatki oraz zadanie:
Notatki - strona 1
Notatki - strona 2
Zadanie
Jeżeli jest to możliwe to proszę o rozpisanie, któregoś przykładu, bądź przyładów, pokazania schematu - dalej już sobie poradzę ;)
Z góry dzięki Wam!
#matematyka
Jest szansa, że rozpiszesz mi jakieś przykłady? :)
http://prac.im.pwr.edu.pl/~agniesz/rachunek_prawd_MAEW104/wyklady/R_Pr_MAEW104_wyklad7_zmienna_los_dystrybuanta.pdf
źródło: comment_Kw8rerfhKt20ZJ8YCYeP7K94gT2robTG.jpg
Pobierz