Aktywne Wpisy

majkkali +271

Tywin_Lannister +49
Bez względu na nasze poglądy - jak gość cierpiący na demencję (i o charyzmie butelki) ma wygrać z jedną z najbardziej kultowych postaci historii współczesnej?
Ten zamach cementuje pozycję Trumpa jako światowej legendy jeszcze mocniej, a jego dzisiejsze zdjęcie z flagą w tle będzie kiedyś we wszystkich podręcznikach. Amerykanin przez duże A. Uosobienie amerykańskiego snu. Urodzony „winner”, który dokona czegoś historycznego i „odbije” Biały Dom w tak spektakularnych okolicznościach.
W Stanach mają #!$%@? na pragmatyzm. Liczą się emocje. Trump je dostarcza. Jego zachowanie po zamachu to było po prostu coś niezrozumiałego. Zamiast panikować dalej grał swoją rolę. Przeżył zamach i obrócił sytuację na swoją korzyść w ciągu kilku sekund. Być może to psychopata, może socjopata - nie zmienia to faktu, że gość jest chodzącą legendą.
GOAT
Ten zamach cementuje pozycję Trumpa jako światowej legendy jeszcze mocniej, a jego dzisiejsze zdjęcie z flagą w tle będzie kiedyś we wszystkich podręcznikach. Amerykanin przez duże A. Uosobienie amerykańskiego snu. Urodzony „winner”, który dokona czegoś historycznego i „odbije” Biały Dom w tak spektakularnych okolicznościach.
W Stanach mają #!$%@? na pragmatyzm. Liczą się emocje. Trump je dostarcza. Jego zachowanie po zamachu to było po prostu coś niezrozumiałego. Zamiast panikować dalej grał swoją rolę. Przeżył zamach i obrócił sytuację na swoją korzyść w ciągu kilku sekund. Być może to psychopata, może socjopata - nie zmienia to faktu, że gość jest chodzącą legendą.
GOAT
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

mam problem. Otóż komputer nie widzi samego siebie w otoczeniu sieciowym xD Jedyny komputer widoczny w sieci to laptop dziewczyny. Nie widać ani mojego laptopa, ani mojego komputera stacjonarnego. Wszędzie jest sieć prywatna i odnajdywanie w sieci włączone. O co chodzi, przez to nie mogę skonfigurować pulpitu zdalnego bo laptop nie widzi stacjonarki aby dodać ją do białej listy xD
źródło: comment_1HIi2lw1yKBui0LvtXGsr0JS96jPEV5y.jpg
Pobierzale co dziwne, z dyskiem udostępnionym na kompie się łączy jeśli się wpisze ręcznie adres, bo oczywiście sam go nie znajduje (skoro nie potrafi znaleźć automatycznie kompa w sieci). Co ten widnows to ja nie wiem
Pamiętam że kiedyś mi ten protokół bruździł w działaniu grup roboczych.
Drugą sprawą to są wersje systemów działajacych ze sobą.
Wersji protokołu SMB są trzy (z pewnymi zmianami) i takim kluczowym jest kwestia długości klucza szyfrującego. Te starsze nie wiedzą jak się posługiwać dłuższymi niż (bodaj) 56-bit, a te nowsze systemy zazwyczaj domyślnie pracują na (bodaj) 128-bitowym szyfrowaniu.
Z resztą, wraz z aktualizacjami na nowszych systemach (od
No ale na razie odpuszczę. Pulpit zdalny mi działa więc spox, tyle na razie potrzebuję.
Nie łączysz się też do domeny, a ja tutaj myślę o grupie roboczej(workgroupie).
Właśnie... Z takich błachych rzeczy, jak masz ustawioną identyfikację sieciową? Czy wszystkie komputery są w tej samej grupie roboczej (wokrgroupie)?
Kolejna sprawa: zapora ogniowa.
SMB to dosyć poroniony protokół "gadający" na wielu
sieć jak wspomniałem mam wszędzie na prywatną, więc tam nie powinno być problemu. Z resztą kompy fizycznie są w stanie ze sobą gadać, bo korzystam z dysku sieciowego (udostępnionego na stacjonarce) bez problemu w lapku. Po laptop