proszę o pomoc w rozwiązaniu sporu... Czy jeżeli na przełączce mieszczą się 4 samochody to mogą one wykonać manewry skręcania i zawracania w ten sposób? #prawojazdy #pytanie #motoryzacja #samochody
Czy samochód czerwony i żółty pojechały prawidłowo?
@MrProfeska: to jest tak: jak jest szeroka przelaczka i ma jeszcze droge boczną to jedzie sie normalnie czyli do samego konca. Jesli przelaczka jest zaś wąska i służy do zawracania do zawracanie wykonuje się przy krawędzi - tory, jazdy samochodów które zwracają się nie krzyżują
@MrProfeska: imo nie, bo jeśli przyjmiemy, że są tu 4 pasy ruchu, ale nienamalowane no to wtedy wbiją się pod prąd.. jeśli się mylę to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu :D
jeździ się (ja jeżdżę) i tak i tak. zależy od skrzyżowania i czy np niebieski i różowy ogarniają. Jak się optycznie :) dogadujemy, to bym jechał. Różowa landryna, albo emeryt kapelusznik potrafią stanąć jak wryci i zablokować pół drogi. I jeszcze pyszczyć swe mądrości, bo pojechałem nie tak jak w kodeksie
@spere: np dlatego, że jest jasno powiedziane że tego robić nie wolno. Przy okazji też dlatego że skutki mojego błędu mogą być poważne Nawrotki "po angielsku" były, są i pewnie będą i jakoś krzywda się nikomu z tego powodu nie dzieje. Tylko tak jak napisałem. Patrzeć i myśleć, a nie dzida BO JA MAAAAM PIERWSZEEEEEEENISTWOOOOO!!!!11111jedenjedenjeden PoRD powinni takim do trumny wkładać
Witajcie. W wolnych chwilach bawię się w modelarstwo. A dokładnie zakładam oświetlenie do różnych samochodów w skali 1:18 #modelarstwo #chwalesie #hobby
proszę o pomoc w rozwiązaniu sporu... Czy jeżeli na przełączce mieszczą się 4 samochody to mogą one wykonać manewry skręcania i zawracania w ten sposób? #prawojazdy #pytanie #motoryzacja #samochody
Czy samochód czerwony i żółty pojechały prawidłowo?
Nawrotki "po angielsku" były, są i pewnie będą i jakoś krzywda się nikomu z tego powodu nie dzieje. Tylko tak jak napisałem. Patrzeć i myśleć, a nie dzida BO JA MAAAAM PIERWSZEEEEEEENISTWOOOOO!!!!11111jedenjedenjeden
PoRD powinni takim do trumny wkładać
@totalski: czyli komu, bo już się gubię
takim jak ty, czy takim którzy przestrzegają PoRD i jeżdżą prawostronnie
tylko po co im
@spere: weź na rysunku przepleć tory jazdy pomarańczowego i żółtego to nie tylko ty się pogubisz.
@totalski: bo im wjeżdżają tacy jak ty, pod prąd
Przeplotłeś już tory jazdy żółtego i pomarańczowego? I co ci wyszło, bo nie odpowiedziałeś
CO CI MĄDREGO WYSZŁO Z POPLĄTANIA TYCH TORÓW RUCHU??