Wpis z mikrobloga

@graf_zero:
i bardzo dobrze im więcej takich przypadków tym lepiej bo może ktoś zwróci uwagę na problem i dadzą kobietom jakieś dodatkowe podatki do zapłacenia za odrzucanie mężczyzn bo nie oszukujmy się nikt by nie umarł gdyby ten facet miał dziewczynę.
@graf_zero Problem będzie się pogłębiał. Flustracja seksualna będzie dla wielu mężczyzn nie do zniesienia a brak możliwości zbudowania związku będzie popychał ich do ostateczności. Dlatego w Chinach władze przymykają oko na nielegalny handel kobietami z między innymi Wietnamu, żeby tylko Chińczycy mieli kobiety.
@kam966: Ale brak "możliwości zbudowania związku" to był STANDARD w wiekach poprzednich.
Część mężczyzn nigdy nie mogła liczyć na związek, a cześć dopiero "na starość" kiedy udało im się zaznaczyć swoje istnienie w społeczeństwie.
@graf_zero Danych nie mam a i szukać mi się nie chce ale z własnych obserwacji widzę, że w pokoleniu moich dziadków czy rodziców staro kawalerstwo czy staro panieństwo to był margines.Teraz natomiast jest masę samotnych ludzi. Z rocznika mojego kuzyna który jest po 30 na 28 facetów tylko dwóch jest w zwiazku, im młodzi ludzie tym podobnie. Czeka nas nie tylko w Polsce wielki problem z tym związany. Mężczyzna naturalnie będzie dążył
@kam966: Pokolenia powojenne są dość specyficzne.
Dziadkowie to boom powojenny - tutaj zadziałał wręcz biologiczny przymus płodzenia dzieci aby straty wojenne wyrównać.
A rodzice to już pokolenie rewolucji seksualnej.
Ja miałem na mysli czasy jeszcze wcześniejsze.

Btw. z frustracją to sobie poradzili w Japonii - bo tam seksu nie uprawiają i młodzi mężczyźni i młode kobiety - nawet do 30%...