Wpis z mikrobloga

mirki! kupiłem karnet na siłownię i teraz pora pomyśleć jak to rozegrać. ważę 93kg przy 185cm. jestem coś pomiędzy ekto i mezomorfikiem. na brzuchu mały bęben. mój cel to budować masę mięśniową i jednocześnie palić tłuszcz. jakie suplementy kupić? myślałem o białku + kreatynie.

mam zamiar ćwiczyć po 2-3 razy w tygodniu ok 90 minut na trening + mam treningi w siatkę w środy co by było dobre w kontekście palenia tłuszczu.

#mirkokoksy #silownia
  • 6
@roman_erotoman: Albo palisz tłuszcz albo budujesz masę mięśniową. Te dwie rzeczy praktycznie nie idą ze sobą w parze, aczkolwiek dopiero zaczynasz, więc może mieć to miejsce pod jednym warunkiem - jak zadbasz o dietę i progressive overload na treningu.
Zainteresuj się dietą - liczeniem kalorii i makroskładników, a nie od razu kurła suplementy. Białko w proszku przydaje się w celu uzupełnienia braków w diecie tego makroskładnika, a z kreatyną sobie lepiej
@ludi889 miałem 3 lata temu roczny epizod z siłownią (3-4 półtoragodzinne treningi w tygodniu). teraz też już jakąś aktywność fizyczną miałem. nie jestem zbyt skinny ;) ale jestem trochę fat. póki co zależy mi bardziej na rozbudowie masy mięśniowej niż na gubieniu tłuszczu.

co do diety nie chcę rezygnować ze smacznego jedzenia ale zawsze się staram, żeby moje posiłki miały dużo białka (pierś kurczaka, kasza gryczana, serek wiejski itp). chciałbym to wspomóc