Aktywne Wpisy
nadziej_c +3
Zamówiłem kebab
psycha +23
Jakieś dwa lata temu przeczytałem na mirko wpis o skręcie jądra, jakiś mirek opisywał. I od tego czasu mam to w głowie i jak np. układam się do spania, to zawsze zwracam uwagę, żeby nie wykonać jakichś dziwnych ruchów, żeby się nie przekręciło.
Jestem po 2 stopniu elektrotechniki. Obecnie większość ofert typowo elektrycznych to kpina z człowieka, jak powiesz, że chcesz średnią krajową, to większość wywraca oczami, jak powiesz, że więcej to od razu dziękują. Region to województwo śląskie, GOP. Mam już trochę doświadczenia nabytego w trakcie studiów, i po (mieszane, automatyka, rozruchy, programowanie PLC, a także projektowanie instalacji elektrycznych, obiektowych, oraz szaf, łącznie prawie 3 lata).
Dlatego zastanawiam się, czy warto iść tą drogą - projektowanie instalacji. Docelowo gdybym obrał tą ścieżkę, chciałbym zrobić uprawnienia budowlane, i stąd moje pytanie, mianowicie:
Na jakie zarobki można liczyć mając uprawnienia budowlane w specjalności instalacyjnej w zakresie sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych bez ograniczeń??
Wiem, że dużo osób po tym zakłada swoją działalność, część pracuje u kogoś. Biorę obydwie opcje pod uwagę, więc proszę o wypowiedź każdej z stron barykady.
Wołam @mor3nko: @Jankes89: @l3chu: bo ostatnio poruszali ten temat
@Cooltec: Moim zdaniem nie warto, chyba, że nie przeszkadza ci robota za psie pieniądze do czasu zrobienia uprawnień.
Też nie na jakieś kokosy, na pewno nie słynne 15k. Pamiętam, że jak kilka lat temu pracowałem w takiej firmie
Komentarz usunięty przez autora
Wykonawstwo - nie wiem co masz na myśli.
Zabezpieczenia - również jeśli możesz wyjaśnić.
@kerkociag: Ja właśnie mam możliwość:
a) pójścia w kierunku uprawnień budowlanych, płaca póki co średnia krajowa, więc nie kokosy, nie
@kerkociag: Z ciekawości - co konkretnie robisz?
@Cooltec: Zależy, co za dział serwisu - czego, stacjonarnie czy objazdówka, w jakim zakresie?