Wpis z mikrobloga

@snwptest: Zmiany są na tyle mało ważne, że w sumie nie pamiętam co nowego wprowadza Oreo. Pamiętam, że dużo ludzi narzekało na powiadomienie, że jakaś aplikacja działa w tle (czy nad innymi aplikacjami, nie jestem pewien) i nie można było go wyłączyć.
@cukru zarzuciłem pytanie na mirko, zobaczymy ...na necie ciężko o jakiś artykuł o różnicach. Jedyne co znalazłem to że 1,4GB ta aktualizacja waży , co poza tym - czy nie zamula telefon czy jest odczuwalna różnica - nie wiem. Jestem w tej chwili bardzo zadowolony z 7.1.1 i nie chce na siłę przedobrzyć.
@cukru tylko 1 mirek odpisał , bez szału, poza tym znalazłem na YT klip porównanie nougat vs Oreo i wychodzi niemal identycznie a czasem na korzyść nougat 'a
@Quazu hm... Zaraz sobie obczaję co to jest TWRP . Mam nadzieję że pisząc "root i wszystko" nie masz na myśli 6 stron A4 opisu dziesięciu programów i kompilatorów które trzeba zainstalować i się motać z 30 krokami żeby zrobić roota na Moto Z.....
@snwptest:
To rootuje większość telefonów jednym kliknięciem, z 7.1.1 może mieć problem, ale jeżeli jest w bazie strategia dla twojego modelu to też da radę. Oprócz roota zainstaluje się jeszcze aplikacja "Purify", coś w stylu CCleanera dla fonów, możesz to spokojnie potem odinstalować. Taka chamska reklama, bo to od twórcy tego narzędzia.
https://forum.xda-developers.com/devdb/project/dl/?id=27096

Jeżeli nie zadziała to będziesz musiał skorzystać z dedykowanego rozwiązania.
Z tego co widzę do wgrania TWRP i