Aktywne Wpisy

Nie_fair +9
Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa jedzenia tzn jakiś produkt w formie płynnej albo w tabletkach który zawiera wszystkie składniki potrzebne do podtrzymania funkcji życiowych ale żeby nie miało zbytnio smaku i zapachu, chodzi mi o to by odzwyczaić się od tradycyjnego pokarmu który wymaga przyrządzenia i dodawania składników oraz wymaga czasu na spokojne spożycie.
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś

hirek_gawron +822
stop ŻAby czAs
źródło: temp_file9059966850227305279
Pobierz

Mam pytanie czy jest możliwość, aby spin button zmienial swoja wartosc min, max w zaleznosci co wybierze się z listy rozwijanej w danej komorce? Mam z tym problem ponieważ mam do wyboru 2 opcje z listy rozwijanej, która aktualizuje drugą listę rozwijaną (jedna lista jest większa od drugiej). Spin button mam tak ustawiony, że jeśli przekroczy daną wartość max to wraca to wartości 1 i na odwrót. Jak ustawić wartość min i max po wybraniu jednej z dwóch opcji?
Druga sprawa to fajnie jakby po wyborze opcji z listy rozwijanej resetowała się wartość spinbutton.value na 1, próbwałem to zrobić ale ciągle mam wartość 1 wtedy..
Pomocy :)
#vba #excel
Private Sub ComboBox1_Change()If Me.ComboBox1.Value = 1 Then
Me.SpinButton1.Min = 1
Me.SpinButton1.Max
@Tomz: Jest to możliwe i wyżej masz podane rozwiązanie jeśli "lista rozwijana" i "spin button" to formanty ActiveX. Problem w tym, że "listę rozwijaną" można zrobić co najmniej na 3 sposoby (sprawdzanie poprawności, 2 rodzaje formantów), a "spin button" przynajmniej na 2, zatem pozostaje jeszcze minimum
@croppz: dzięki wielkie! spróbuje jakoś przerobić raport na comoboxa i sprawdzę
@Tomz: W tym wypadku trzeba obsłużyć zdarzenie Change arkusza, np. taki kod wkleić do modułu arkusza w którym są listy:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)On Error
@Tomz: bo tam oczywiście zamiast Case 1 itp powinny być wartości z listy rozwijanej, czyli: Case "kapusta":