Wpis z mikrobloga

@dawids212: Moze i jebnie, ale bedzie czas, ze cena znow wzrosnie ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Nawet jesli bedzie to kilka miesiecy, to masz przewage nad minerami, ktorzy zaczna kopac dopiero jak CLO pojawi sie w kalkulatorach i innych gieldach. Wiadomo, ze przez to wzrosnie poziom trudnosci i kopanie bedzie znacznie mniej oplacalne. Jesli projekty takie jak PIRL, czy UBIQ sie utrzymuja i sa ciagle w top
  • Odpowiedz
Wiem, ze claymores 11.6 obsuguje dual, ale nie wszystkie algo. Ja kopie na dualu tylko ETC i XVG, wiec Ethash i Blake 2s, ale sa tez inne algo jak Keccak. Sadze,ze nie bedzie problemu kopac CLO z XVG. Monero nigdy nie kopalem, slyszalem tylko, cos zmienili i oplaca sie kopac na gpu. Nie mialem czasu sprawdzic.
  • Odpowiedz
@Liz_beton monero na nowym algo cryptonight v7 na gpu smiga. Zaraz po wprowadzeiu v7 szlo jak burza. Drop diffu byl spory.

Diff clo cis spada od wczoraj. Hmmm ciekawe czemu.
  • Odpowiedz
@tychuss: zaczalem kopac Monero, przyznam ze leci szybko. Znacznie nizsze zapotrzebowanie na prad i chlodnejsze karty w porownaniu do Ethash. Zostawilem stockowe zegary i obnizylem pwr usage na Radeonach, bo oc nie zmienia prawie w ogole hashrate. Testowalem wszystkie minery z Nano i wyniki praktycznie takie same, nawet probowalem na procu, ale na dual celeronach to bez sensu. Wallet tez w pyte. Przyznam ze jestem zaskoczony, bo w porownaniu do
  • Odpowiedz