Aktywne Wpisy
assninja +330
Oho grubasy znowu coś stękają że im za ciepło xD
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
Lato to same zalety:
- mniejsze rachunki za ogrzewanie
- dłuższy dzień, dłużej jest jasno
‼Uwaga Bardzo Pilne Zaginęła Daria Gąsiorek , 16 lat‼
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
#morag #warminskomazurskie #gdansk #gdynia #sopot #trojmiasto #pomorskie #calapolska
❗️❌Bardzo wszystkich prosimy o maksymalną ilość udostępnień postu , istnieje realne prawdopodobieństwo , że zdrowie lub życie zaginionej może być zagrożone - jak przypuszczają bliscy zaginionej biorąc pod uwagę fakt , że ostatnie połączenie telefoniczne (przez Kamerkę) z Darią zakończyło się tym , że ktoś wyrwał jej telefon z ręki nastolatka może aktualnie być aktualnie przetrzymywana wbrew własnej woli oraz może być odurzana narkotykami❗️❌
⚠️Dari
Dzisiejszy obiad był mieszaniną różnych resztek z lodówki, jednak wszystkiego było za mało, żeby stanowiło sycący posiłek więc zrobiłam coś na wzór tortilli. Z samej ciecierzycy i wody, więc #bezglutenu i #weganizm #wegetarianizm
Jeden duży placek na patelnię 28cm to:
50g mąki z ciecierzycy + 80ml wody + sól/pieprz/zioła (dowolne, ale może być też czarnuszka) + odrobina tłuszczu na patelnię, ale sucha też powinna być ok.
Ja mam niestety niewygodną szpachelkę + pospieszyłam się przy odwracaniu, więc tortilla się złamała, ale obie połówki po nałożeniu farszu złożyłam na pół i jadło się wygodnie.
W skrócie - ja jestem mega zadowolona. Gdyby nie fakt, że na jutro mam same niepasujące do siebie rzeczy (właściwie to muszę zjeść wór rukoli i nie wiem już z czym ( ͡° ʖ̯ ͡°) ), zrobiłabym ją ponownie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzmatra #gotujzwykopem #tortilla (pozdro dla jedynej osoby obserwującej ten tag (✌ ゚ ∀ ゚)☞)
No to raczej tak srednio "weganizm", bym powiedzial.
Zamiast kurczaka jest seitan, zamiast fety tofu, a majonez jest że śmietanki sojowej czy innego śmiesznego wynalazku, wystarczy użyć wyobraźni :P
Komentarz usunięty przez autora