Wpis z mikrobloga

54/365
#365teraz - mój autorski tag o moim wyzwaniu.

Niewtajemniczonych zapraszam do pierwszego wpisu: https://www.wykop.pl/wpis/30073427/1-365-ciezko-zaczac-taki-wpis-kazde-slowo-

Wczoraj oglądałem ligę mistrzów do późna. Przez to nie podniosłem się o 4.50, medytacja poranna nie odbyła się.
Zaliczyłem tylko zimny prysznic, a zjeść nie zdążyłem.
Analogicznie, już o godzinie 6.00 miałem obniżony nastrój.
Jednak w miarę szybko sobie z tym poradziłem, bo miałem świadomość, że tak naprawdę nic się nie stało.
Kiedyś takie ominięcie medytacji czy siłowni, powodowało bardzo wielka demotywację. Skutkowało to, że np. ćwiczyłem 2 tydnie j wystarczyło, że raz odpuściłem i wracałem do złych nawyków.
Dzisiaj po powrocie od razu zrobiłem jogę, uczyłem się języka. Ugotowalem obiad.
Nie mam wyrzutów, a jutro poranny rytuał wykonam należycie.

Ograniczenie internetu ma na mnie bardzo dobry wpływ. Od dlugiego czasu w ogóle nie czytam wiadomości, nie oglądam, nie słucham. I zauważam, że ma to na mnie świetny wpływ.
Generalnie mam tak dużo pozytywnych odczuć, że nie wiem z czym je łączyć.
Być może to leki albo to, że nie piję alko o 5 miesięcy.
Być może dieta, ale z ręką na sercu nigdy nie czułem się lepiej. Mysli klarowne, umysł czysty.
Pisze to z parku, piękna pogoda. Nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek miał tak długo utrzymujący się dobry nastrój.
Wielka empatia. Doceniam małe rzeczy, które wcześniej w ogóle mnie nie obchodziły.
Rozmawiałem z mama, zgodziła się. Chce iść do psychologa. Mega mnie to ucieszyło.
Jedyny negatywny aspekt to to, że mam kosmate myśli, tyle pięknych dziewoj na ulicach.
Ale twardo wierny, bo kobieta w domu.
Idę czytać, dziś też wcześniej spać.

A jak u Was?

Do zobaczenia jutro!

#rozwojosobisty #depresja #czujedobrzeczlowiek
#zwiazki
  • 7
  • Odpowiedz
@galareta: bardzo się cieszę! Pozytywny odzew jest najważniejszy. Bardzo mi to pomaga. Fajnie wiedzieć, że ktoś to czyta, bo ostatnio bardzo rzadko ktokolwiek komentuje. Miłego dnia bracie!
  • Odpowiedz
@Hydrogencarbonat aż chce się działać dalej jak czyta się takie pozytywne wpisy ( ͡º ͜ʖ͡º) sama od jakiegoś czasu zaczęłam chodzić na siłownię i pilnować tego co jem, głównie żeby schudnąć a też zauważam na ile innych aspektów to ma wpływ. Trzymaj się, colego, miej dzisiaj dobry wieczór ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@adormidera: dziękuję bardzo. Cieszy mnie, że to co pisze kogoś motywuje. Daje mi to power! Nie zdawałem sobie jak bardzo to wpływa na nastawienie. Czyjas uwaga i zrozumienie. I to, że istnieje szansa, że komuś to pomaga. Dzięki raz jeszcze, fantastycznego weekendu!
  • Odpowiedz