Aktywne Wpisy
Viado +51
To ma być ten woodstock? Sorry ale to był mój ostatni wyjazd, 10 lat temu byłoby to nie do pomyślenia na tym festiwalu. wincyj polityki, lewactwa i lgbt, festiwal na pewno wytrzyma. Dlaczego lgbt nie zrobi sobie swojego festiwalu gdzie się będą przebierać w co tylko chcą tylko wpieprzaja sie na impreze dla normalnych ludzi
#woodstock #polandrock #lgbt #bekazlewactwa #zalesie
#woodstock #polandrock #lgbt #bekazlewactwa #zalesie
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/d71eec668b3642e40c1f15767b46ccc48c9ad9e4998435859175516bddf19e6e,w150.jpg?author=Viado&auth=4c1609f69274716ff0bcfaedd6909eba)
![](https://wykop.pl/cdn/c0834752/95e9162ce3400085baf2f038f289a65a6e14c05eebd8de58bc4cbeb6eef375f8,q60.jpg)
Britney16 +16
Ja pierniczę, muszę się wyżalić, nie chce zanudzać już swoimi problemami znajomych, ale czuję się jak jakaś życiowa oferma. Chciałabym coś zmienić w swoim życiu, ale nawet nie wiem jak. Na wstępie powiem, że pracuję i robię zaocznie magisterkę, mieszkam z rodzicami, w mieście ponad 100 tys osób, jestem jedynaczką, mam 25 lat. Mam problem z nadopiekuńczą, matką, wszystko musi w moim życiu wiedzieć i kontrolować. to jest jakiś absurd, chce wiedzieć
Wszystkie piwa z dodatkiem laktozy, którą odliczyłem. Ostatnio zeszło z 13blg na 9blg i ni chu chu więcej. Oczywiście jak zabutelkuje i dodam na refermentację cukru, to szybciutko się przegazowuje i gejzer.
Jaka przyczyna? Co sprawdzić? Tak, wiem, zrobić FFT, ale co mi to da, jak fermentacja stopuje.
-zacieranie 67/68 minimum 60min
-napowietrzone przez przelewanie z wiadra do wiadra
-drożdże ładnie uwodnione w temp. pokojowej i w terminie ważności, starter zrobiony dla FM11
-temp. fermentacji podnoszona stopniowo od 16 do 21C, czas 2 tygodnie, cicha 2 tygodnie
-balingometr i termometr sprawne
-wiadro niepłukane po dezynfekcji oxi
#piwowarstwo
@RomeYY: Bez obrazy, ale jesteś ABSOLUTNIE pewny że się gdzieś w obliczeniach nie pomyliłeś?
Jeśli to nie błąd w obliczeniach, to też stawiam na termometr.