Wpis z mikrobloga

Nie istnieje chyba teraz w Polsce głupsza organizacja niż "obywatele RP". Już bardziej szanuję antifę, dlatego że oni łamiąc prawo nie bredzą głupot o demokracji, wolnych sądach i wolności słowa.

Całe działanie tych ludzi ogranicza się tylko do blokowania manifestacji, które im się nie podobają i uważają je uwaga, uwaga za FASZYSTOWSKIE( oczywiście, pomimo że sądy, które rozpatrywały legalność manifestacji zgodziły się na ich organizację).

Ogólnie rzecz biorąc w składzie ORP przeważają mohery choć da się znaleźć i młodsze osoby w wieku ok. 40 lat, a nawet czasami studentów, ale trzeba od razu zaznaczyć, że nawet ci potrafią być tacy groźni i odważni tylko wtedy gdy otacza ich kilkudziesięciu policjantów. Jeśli ich nie ma,  to tracą transparenty i płaczą potem w mediach, że oni tylko grzecznie stali, a polscy faszyści robią im krzywdę.

Pozwolę sobie wymienić ich główną działalność:

Blokowanie marszów zwycięstwa Bitwy Warszawskiej (zwycięstwo Polaków nad bolszewikami, w którym walczyli wspólnie zarówno narodowcy, chłopi, jak i lewica). Ale oczywiście każdy, kto walczył z komunistami i nie nazywał się Lech Wałęsa jest 100% naziolem.

Marsz przeszedł, a obywatelom od siedzenia na zimnej ulicy celem blokowania pochodu coś odbiło i zaczęli gwizdać oraz awanturować się podczas grania polskiego hymnu ( Mazurek Dąbrowskiego jest taaaki faszystowski (͡° ͜ʖ ͡°)).

Rocznica ONR-legalnej organizacji działającej w III RP od ponad 25 lat. Oczywiście sądy zadecydowały, że marsz jest zgodny z prawem (i nie mówię tu tylko o obecnych wyrokach, bo zaraz ktoś napisze, że PiS upolitycznił sądy i wspiera faszystów). Ale nasza koleżanka @Andreth oczywiście zna się lepiej niż sędziowie i postanowiła zatrzymać marsz narodowców. W tym celu chwyciła się transparentu i nie reagując na polecenia policjantów oraz organizatorów marszu próbowała go zniszczyć. W końcu przyszedł skarbnik ONR-u, Robert Bąkiewicz, który bardzo sprawnym ruchem odciągnął ją od baneru. Oczywiście @Andreth do dzisiaj wyzywa go od faszystów, nazioli i damskich bokserów, bo jak on śmiał śmieć popchnąć taką dzielną wojowniczkę równouprawnienia?( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zakłócanie pielgrzymki kibiców na Jasną Górę, podobno każdy, nawet największy zbrodniarz ma się prawo pomodlić w świątyni i wziąć udział w nabożeństwie ( jest to jeden z filarów praw człowieka, które tak dumnie widnieją na transparentach obywateli "mamy prawa: prawa fizyki logiki, prawa człowieka". ( ͡° ͜ʖ ͡°))Jak widać oni uważają, że prawa człowieka tyczą się tylko gejów i muzułmanów.

Najlepsze jest w ogóle to, że ostatnio ktoś z obywateli RP przyszedł z transparentem o teści "biskupie mam cię w dupie". A potem się dziwią wielce, że biskupi mają rzeczywiście gdzieś ich zdanie na temat pielgrzymek kibiców i narodowców ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Marsze Żołnierzy Wyklętych, też uznane przez sądy za legalne, a co najlepsze to święto zostało stworzone przez znanego ze skrajnie nazistowskich poglądów Bronisława Komorowskiego. Już pomijam tu kwestię Hajnówki gdzie narodowcy szli obok cerkwi w ciszy w przeciwieństwie do obywatelków którzy musieli drzeć się przez megafon akurat w tym miejscu. Oczywiście w Katowicach gdzie narodowcy śmieli przyjść z portretem Inki,  również nie mogło odbyć się bez awantury i krzyków podczas śpiewania hymnu.

Szkoda, że obywatele sami nie zorganizują żadnej patriotycznej uroczystości, bo myślę, że nawet sam chętnie bym wziął w takiej udział.
Oni jednak z patriotyzmem nie mają nic wspólnego i tacy prawdziwi obrońcy demokracji jak Daszyński czy Warszyc nie chcieliby nawet na nich splunąć.

Na całe szczęście przyszłość tego kraju zależy od ludzi młodych, zrzeszonych w organizacjach narodowych takich jak MW i ONR, a nie do bojówek moherów z KOD-u, Obywateli RP itp.

Na koniec pytanie po co walczycie o wolne sądy, skoro sami notorycznie nie przestrzegacie ich wyroków?

#polityka #4konserwy #neuropa #bekazlewcatwa #bekazpodludzi #obywatelerp #antyneuropa
RYSZKRE8888 - Nie istnieje chyba teraz w Polsce głupsza organizacja niż "obywatele RP...

źródło: comment_USCtdTiDGFYfpS4DeMIva3GgHqjxy4uk.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Replica

Rzeczywiście co do pielgrzymki kibiców to masz trochę racji. Bardziej pasowało by określenie że ORP próbowali zakazać pielgrzymek ze wzglęsu na poglądy wiernych(zobaczostatni list ORP do biskupów na Jasnej Górze w sprawie pielgrzymii maordowców).

Ale awantur i szarpanin podczas marszów Bitwy Warszawskiej, 83 lecia ONR i marszów Wyklętych już raczej nie wytłumaczysz.
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: a sorry, mój błąd, byłam przekonana że poprzedni wątek dotyczył Burego, a jak pisałam nie mogłam go znaleźć.

Nadal tłumaczenie jest naciągane jak stare gacie - Ponary to zbrodnia dokonana we współpracy z Niemcami. Serio uważasz, że Niemcy i osoby z nimi kolaborujące, przejęły śmiercią iluśtam cywili, których nie znali, więc ich nic a nic nie obchodzili? I z tego powodu zmienili swoją politykę? Wolne żarty.

Co do ORP
  • Odpowiedz
  • 0
@Replica Wtedy w 44 Niemcy już się Niemcy na tym nie skupiali i ludobójtwo Polaków prowadzili Litwini. Widocznie rzeczywiście to podziałało bo po tym wydarzeniu Litwini już nigdy nie zaatakowali polskich cywili.
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: na pewno. A fakt że właśnie przetoczał się front, wchodziła Armia Czerwona wraz z NKWD absolutnie nie miał nic wspólnego z niczym. Jasne.

Cały twój post o ORP to prymitywna propaganda i histeryczne krzyki. Wybacz nie uwierzeę bez weryfikacji.
  • Odpowiedz
  • 0
@Replica

Masz na YT filny które pokazują jak było ma tych marszach.

Cały twój post o ORP to prymitywna propaganda i histeryczne krzyki. Wybacz nie uwierzeę bez weryfikacji.

A jak normalnie mówić o ludziach którzy organizują demonstrację przeciwko zwycięstwu nad bolszewikami? O nich się nie da nic normalnego napisać xD
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: litości, bo absolutnie nikt nie wiedział że ruscy idą, nikt nie zajmował się zabezpieczaniem własnych 4 liter (czyli np. zacieraniem śladów zbrodni, zamiast dokaładania nowych) i nikt ale to nikt nie spierdzialał przed frontem, jeśli tylko mógł. To nie miało wpływu na nic. Ty serio wierzysz w te dyrdymały?
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: xD no jeśli twierdzisz że tak drobny fakt jak przegrywanie Niemiec, zbliżanie się fromtu i Armii Czerwonej nie miał żadnego znaczenia to chyba nie mamy o czym gadać, bo to skrajna ignoracja. Przecież nawet we wspomnianych Ponarach zacieranie śladów trwało parę miesięcy.
  • Odpowiedz
  • 1
@Replica

Miał kolosalne zanczenie ale oni o tym widzeieli od dawna i nagle przestali po tym atakować z dnia na dzień.

A ty dalej kolejny kom o czymś co nie ma z ORP nic wspólnego. Obekrzałeś chociaż ten film co wyslałem?
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: xD sam ciągniesz ten temat i jojczysz że odpowiadam. No brawo.

Co do ORP już pisalam, ale widocznie nie przeczytałeś (bo lurwa po co, lepiej p-------ć od rzeczy), że żeby się wypowoedzieć muszę poguglać, bo mam dziwne przeczucue że będzie jak z tą pielgrzymką. I że np. ORP protestowali przeciw hajlującym chłopcom a nie uczczeniu rocznicy jako takiej (tak jak to było na MN).
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: ale od czego? Od wyrażanie sprzeciwu. No chyba jednak nie bardzo. Protestować możesz z dowolnych powodów, niezależnie jak głupich. A jak panowie narodowcy i kibice czują się sprowokowani hasłami w stylu chrześcijaństwo to nie nienawiść to raczej jest problem z narodowcami niż z tymi co te hasła trzymają.
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: w sensie, że sądy i policja są od szarpania i kładzenia się na drodze? LOL
Again - kolejny punkt kolejne bzdury. Tak jak pisałam wcześniej - a propos marszu na rocznicę Cudu nad Wisłą - nikt bolszewików nie chwalił, nikt nie protestował z powodu celu marszu - czyli kolejny raz nakłamałeś. Dlaczego mnie to nie dziwi. I dalej już mi się nie chce. Więc z mojej strony EOT.

PS
  • Odpowiedz
  • 0
@Replica XDDDD

w sensie, że sądy i policja są od szarpania i kładzenia się na drodze?

Policja i sądy są od pilnowania porządku a nie ludzie którzy kładą się na ulicy. Skoro sąd i policja uznały marsz za LEGALNY to tamci nie mają prawa go zatrzymywać. Może to robić tylko policja.
  • Odpowiedz