Wpis z mikrobloga

Mam pytanie odnośnie prędkości internetu. Od kilku lat mam internet stacjonarny w Orange (Neostrada). Nigdy nie miałem z netem większych problemów. Jakieś dwa miesiące temu dostałem nowy modem i zaczął się "bal". Net chodzi fatalnie. Połączenie co jakiś czas przerywa po czym, po kilku - kilkunastu sekunach wraca. Stronki otwierają się bardzo długo, YT ledwo chodzi. Wykonałem test prędkości. Bardzo proszę kogoś kumatego o skomentowanie wyników. Od razu mówię, że na kompie na pewno nie ma wirusów, trojanów ani żadnego syfu w autostarcie - wszystko przeskanowane. Czy te wyniki dają podstawę, żeby dzwonić do Orange i robić zadymę ? #internet #orange #neostrada #kiciochpyta
Bandurek - Mam pytanie odnośnie prędkości internetu. Od kilku lat mam internet stacjo...

źródło: comment_8UXzqjRHua7RLTOS4uUCqArRQrLRZ4TB.jpg

Pobierz
  • 8
@Bandurek: nie możliwe żebyś miał taką umowę. Nawet jeśli miałbyś do 20Mbps to upload wtedy jest max 1Mbps. W umowie masz zaznaczone że minimalna prędkość jaką możesz mieć to jest 10Mbps
@Bandurek: Rozumiemy, że sprawa jest ważna. Postaramy się pomóc. Czy test wykonywałeś przy połączeniu bezprzewodowym? Jeśli sprawa wygląda podobnie przy połączeniu kablowym, prosimy przekaż nam sprawę. Sprawdzimy co może być powodem utrudnień. Zgłoszenie prosimy przekaż za pomocą aplikacji Mój Orange lub na czacie. Tutaj podajemy szczegóły https://oran.ge/2vg4ZnQ