Wpis z mikrobloga

Motocyklowe Mirki i Mirabelki, mam motocykl, który w papierach ma wbite 35kW, ale tak naprawdę jest całkowicie odblokowany. Ze względu na moje doświadczenie i ewentualne problemy z ubezpieczeniem chciałbym wrócić do blokady. Czy wystarczy tylko znaleźć warsztat w którym mi ją założą czy jednak trzeba jeszcze jakieś cyrki w urzędzie załatwić?

#motocykle #motocykl
  • 13
@nwonknU: masz trzy opcje, z czego 2 sa cięzkie do ogarnięcia :P
1. Jeździć na takim jak jest, zależy od tego jak ta blokada była zakładana, ale jak sam wiesz OC będzie w razie czego robić mocne problemy
2. Jedziesz do mechnika-nowa blokada-hamownia-rzeczoznawca-oskp i jakieś 700zł nie Twoje
3. Ewentualnie mozesz tylko mechnik i hamownia ale to też ryzykowne. Imho głupotą jest blokować moto tylko dla papierka i potem i tak
@cysterna: Niestety, to poprzedni właściciel ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Tiazz: Nie jestem pewien czy tutaj roli nie odegra niezgodność dat, ale zawsze mogę skłamać, że musiałem wymienić element na którym była blokada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yonda44: Mechanik i hamownia
@nwonknU Najważniejsze żebyś miał papier że blokada była założona przed potencjalną szkodą. To że daty się nie zgadzają to da się przeboleć Równie dobrze mogłeś motocyklem nie jeździć a na przeglądy woziłeś go na przyczepie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
1. Jeździć na takim jak jest, zależy od tego jak ta blokada była zakładana, ale jak sam wiesz OC będzie w razie czego robić mocne problemy

@cysterna: chyba tylko jak nie miałby prawka na pełną moc?
@cysterna: w sumie nie napisał czy ma pełne prawko :P odwołał się tylko do swoich umiejętności.

Swoją drogą - przez skomplikowanie procesu odkręcania złej mocy w dowodzie mi się tego robić nie chce…
@cysterna: no z tym 35kW popłynęli. Specjalnie wzięli moc z dupy, na którą wszystkie sprzęty sprzed A2 się nie łapią (bo mają po 37-39kW), do tego całkowicie #!$%@? klasę 500 (bo teraz wszystko ma 35kW…). A sam proces to jest żart.

Swoją drogą - tak samo (nie)działa to w Niemczech. Kupiłem tam dwa motocykle, oba mają 35kW w papierach…

Z resztą - znaleźć na Ebayu hajkę z 24kW to nie problem
@11mariom: Prawko A2, więc jakby to wyszło to oprócz problemu z OC to jeszcze pewnie mandat za brak uprawnień. Samo blokowanie słabo rozwiązane, ale wolę kupić coś zablokowanego i potem zdjąć niż po 2 latach sprzedawać i szukać nowego :D