Wpis z mikrobloga

znacie może jakiś sklep z armaturą/hydrauliką domową w #gdansk lub #trojmiasto ?

chodzi mi konkretnie o odpływ do umywalki / zlewozmywaku, syfony, rurki, kolanka oraz węże zasilające do baterii. tylko nie castorama czy leroy merlin bo tam za 2 wężyki chcą 60zł...
  • 17
@xCinek: na ul. Kościuszki między skrzyżowaniami z ul. Kilińskiego i al. Legionów jest sklep z tego typu produktami. Nie spodziewaj się jednak że będzie dużo taniej, dobry produkt kosztuje. Castorama i podobne mają tą zaletę, że zazwyczaj nie robią problemów z reklamacjami. Porównaj ceny w internetach i zobaczysz że nie jest w nich drogo.
Kilka małych sklepów z armaturą i ogólnie remontowym towarem upadło w ostatnich latach właśnie przez konkurencję molochów.
@xCinek: Somsiad, ja kupowałam wszystko w obi. Te 60zł to chyba nie za same wężyki? No, chyba że bardzo długie, wtedy może być jeden pod 30zł. Niestety, ale za syfony, wszelkie rurki i wężyki, jak sobie podliczysz, to nawet z 200zł pęknie...
Ja najwięcej dałam za zestaw pod zlewozmywak, ale tam miałam niestandardowe wszystko i musiałam pomieszać chyba 2 zestawy i jeszcze osobne rurki XD
@catch: wlasnie tez musze pomieszać bo chce powywijać tym odpływem żeby mi kosz na śmieci ładnie wszedł ( ͡° ͜ʖ ͡°) no a węże potrzebuje 60cm i 80cm... no trudno, jakos przezyje te 200zł xD
@xCinek: Sprawdź jeszcze w tym obi, bo chyba taki 60cm (jeszcze zależy jaki typ i średnice) to między 16 a 24zł. Na stronie nie ma 80cm, ale pamiętam, że i takie tam były (całkiem niedawno kupowaliśmy do umywalki).
@xCinek cebula cebula, ale jak Ci taki wezyk peknie pod Twoja nieobecnosc i zalejesz sasiada, to sobie przypomnisz ta oszczednosc. Takie wezyki sa obciazone wielokrotnymi gwaltownymi zmianami cisnienia (zobacz sobie "uderzenie hydrauliczne" w internetach) i w wyniku zmeczenia tandetnego materialu moga sie rozszczelnic.
@catch: @toporro: zrobione xD
wydałem ~150zł w "zielonym obi" ale wyrwałem idealny zestaw odpływu pod zlew za 40zł - dokładnie taki jaki chciałem, nic więcej nie musiałem dobierać, wężyki TUCAI (podobne dobre) po ~25zł/sztuka, odpływ harmonijkowy do umywalki, syfon do pralki i jeszcze kilka pierdół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xCinek: O kurde! Zapomniałam, że ludzie mają też prysznice XD Ja się napaliłam na wannę, bo już miałam po dziurki w nosie kabin, więc mam wannę... I prysznic też w niej biorę bo mam zasłonki XD