Mirki przymierzam sie do kupna samochodu, problem w tym, ze w ogole sie na motoryzacji nie znam. Aktualnie mam starego golfa 4 z ktorym od 10 lat nie mam wiekszych problemow poza regularnymi wymianami klockow, olejow itd.
Myslalem o volvo v50, cenowo do 15tys zl na otomoto znalazlem oferty 2007 i 2008 rocznik. Ktos moze podpowiedziec czym sie kierowac? Jaki silnik, jak z wyposazeniem? Czego unikac?
Czu volvo? Skuaily mnie opinie o bezawaryjnosci i silnikach nie do zajechania. Samochod potrzebuje na krotkie trasy zeby zmiescic tam bez problemu 5os. Rodzine
@drakan8: polecane też są diesle od PSA - i 1.6 i 2.0 są bardzo dobre. Właściwie chyba nie kojarzę, żeby którykolwiek silnik dostępny w S40/V50 był nie polecany.
@aksal89: krótkie trasy to diesel będzie średnim pomysłem dodatkowo trzeba pamiętać o dpf @Matronel: Ah przy oglądaniu zapytaj się o dwumase :D nawet benzyniaki ją mają :D
@veilofdisguise: W ogóle 15k za S40/V50 to chyba najniższa półka cenowa. A przy szukaniu takich aut zalecałbym duuuuuużą ostrożność, lepiej poszukać coś starszego, mniej wypasionego, ale w lepszym stanie.
@drakan8: akurat to o dwumasie to wiem, ale dzięki :P @aksal89: ok, 15k za mało, to w takim razie na taki v50 2007 jaki budżet przyjąć? 20k będzie już optymalne? Jestem w stanie jeszcze dozbierać i nie pali mi się na razie - samochód muszę mieć do września kiedy dzieci ruszą do przedszkola
@Matronel: Tak jak wcześniej napisali, nie spiesz się. Posprawdzaj wszystko z kimś kto się zna. Bo ja kupno V50 za 27k zacząłem od wymiany silnika. Tak mnie ta #!$%@? Robert W. z Gdyni zrobił ( ͡°͜ʖ͡°)
Myslalem o volvo v50, cenowo do 15tys zl na otomoto znalazlem oferty 2007 i 2008 rocznik.
Ktos moze podpowiedziec czym sie kierowac? Jaki silnik, jak z wyposazeniem? Czego unikac?
Czu volvo? Skuaily mnie opinie o bezawaryjnosci i silnikach nie do zajechania. Samochod potrzebuje na krotkie trasy zeby zmiescic tam bez problemu 5os. Rodzine
#samochody #volvo
@Matronel: Niepotrzebnych zmian samochodu, zwłaszcza kiedy obecny działa.
@Rivgen: @drakan8: @aksal89:
@Matronel: Ah przy oglądaniu zapytaj się o dwumase :D nawet benzyniaki ją mają :D
@aksal89: ok, 15k za mało, to w takim razie na taki v50 2007 jaki budżet przyjąć? 20k będzie już optymalne? Jestem w stanie jeszcze dozbierać i nie pali mi się na razie - samochód muszę mieć do września kiedy dzieci ruszą do przedszkola