Aktywne Wpisy
Syn_octave666 +35
Kupiliśmy sobie z mężem książkę, przyda się bo dzidzi już w drodze (ʘ‿ʘ)
#ksiazki #niewiemjaktootagowac #dzieci #logikarozowychpaskow #rozowepaski
#ksiazki #niewiemjaktootagowac #dzieci #logikarozowychpaskow #rozowepaski
zloty_wkret +83
chce kupić dysk SSD ~250GB jako że sprzęt już leciwy obsługuje SATA2 więc i tak nie wykorzystam pełnego potencjału dysku stąd raczej nie interesuje mnie Samsung Evo Pro (chyba że powinien?) czy w tej sytuacji po prostu kupić najtańszy dostępny np. Silicon Power S56 ~250zł
czy dopłacić te 70-90zł do Cruciala MX300 albo Goodram IRDM?
za Crucialem przemawia fakt że ma te 35GB więcej (obecnie zajmuje 220GB na systemowej więc to w sumie dość istotny argument)
a za IRDM że jest na kościach MLC co o ile mi wiadomo znaczy = lepiej?
co robić jak żyć?
#pcmasterrace #ssd #dyski
@crejzus: Spóźniłeś oemowy mx300 aka M1100 był jeszcze dzisiaj w x-komie na promocji za 219 zł, tutaj masz zebraną gamę najciekawszych dysków ssd - klik
@crejzus: Prędzej padnie ci kontroler niż pamięci 3D TLC obecnie dość powszechnie stosowane, ale faktycznie kości MLC są trwalsze, jednak goodramy mają swoje
https://inspiracje.x-kom.pl/tydzien-komponentow?s=&cat%5B%5D=892&pricef=&pricet=&sort=
@Pustulka: dzięki rozjaśniłeś mi trochę sytuacje troche boli przegapienie tej promocji.. a ten powyżej też oferta tylko do 1 kwietnia rano jeszcze coś poczytam ale IRDM PRO wygląda prawilnie
wspominałeś o jakiś bolączkach goodramów możesz rozwinąć?
@crejzus: Niektórzy się skarżą na mikroprzycięcia i bsody przy większym zapełnieniu.