Wpis z mikrobloga

@cyberpunkbtc: Ale panowie pieprzycie. Szczepan robi świetną robotę w promowaniu Bitcoina. To że promuje też tokeny personalne i nie jest przeciwny kilku altcoinom to inna sprawa i można się z nim tu nie zgadzać (ja się nie zgadzam), ale nie zmienia to faktu że robi dużo fajnych rzeczy, m.in. to Śniadanie z bitcoinem i chwała mu za to. Jak się pojawi ktoś lepszy od niego, kto nie będzie wspierał shitcoinów przy
bitcoin nie potrzebuje promotorów, jak nie przetrwa bez marketingu to niech ginie, komu potrzebny pieniądz, który trzeba promować?

@pawlo74: Może złego słowa użyłem. Nie promotorów, ale potrzebni są ludzie, którzy będą tłumaczyć jak działa i walczyć z FUDem. Sam to tutaj robisz, jest to rodzaj marketingu może, może nie, nie ważne jak to nazwiesz. Ważne, że to jest potrzebne, bo ludzie się nabierają na scamy (shitcoiny i fiaty).
@kapibar: To nie jest marketing. BTC nie ma marketingowców tylko miłośników i ludzi którzy w niego wierzą. Nie ma żadnego dewelopera który dostaje pensję za jego rozwój. Wszyscy którzy stoją za nim są nonprofit. W przeciwieństwie do reszty gówna która wywala hajs na reklamy, z tokenów ma naganiaczy którzy reflinkami naganiają. U nas tego nie ma. Zapamiętaj to
jestem tu aby kontrolować swój majątek i uczyć się, przy okazji walczyć z takimi sprzedawcami tokenów i scamów jakim on stał się.

@pawlo74: No i OK, też się z nim nie zgadzam w tym aspekcie i o tym warto pisać. Ale skreślanie całkiem tego konkretnie człowieka z tego powodu to overkill moim zdaniem i póki nie podpadnie mocniej to tego się trzymam.
@kapibar: ja go jeszcze nie skreśliem, po porostu przejrzałem, jest zwykłym sprzedawcą i wozi się na sukcesie bitcoina aby wciskać nowym swoje gówna, które kupił albo stworzył. Niech nie udaje i nie czyni szkód. Jeżeli dalej będzie to robił to skreślę go całkowicie.
@cyberpunkbtc: jeszcze nie widziałem dzisiejszego odcinka, jeśli rzeczywiście wszedł w IOTę to tragedia. Trzeba będzie podrzucić im filmik Andreasa jako odtrutkę, nagral niedawno znów fajny na temat bullshitu w kryptowalutach.