Aktywne Wpisy
Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
paczelok +62
Prawo jazdy zrobilem 5 lat temu, od 2 lat nie siedzialem za kierownica, auta jak do tej pory nie mialem z uwagi na to ze nie bylo mnie stac (to co zarabialem szlo na studia). Teraz mi sie lepiej powodzi i myslalem nad kupnem jakiegos autka za 4-6 tys. zl.
Problem polega na tym ze boje sie po takim czasie wyjechac na ulice bo brak praktyki robi swoje. Pamietam dalej jak sie jezdzi autem ale boje sie ze nie ogarne jakichs skomplikowanych zakretow, zjazdow czy czegos i ze doprowadze do wypadku albo co najmniej do jakiejs glupiej sytuacji w stylu: https://www.youtube.com/watch?v=EFIT6AQTWt0
Co polecicie mi zrobic na poczatek po kupieniu auta? Mieszkam w Krakowie a wiec ruch na drodze jest tutaj duzy, do tego sa tramwaje. Ja prawo jazdy robilem w swojej malej miescinie 100 tys. mieszkancow...
Jestem czlowiekiem rozwaznym i boje sie wsiadac za kolko z obawy przed zrobieniem krzywdy komus lub sobie. W dodatku pomijajac juz umiejetnosci jazdy to pozapominalem wielu rzeczy, nawet nie pamietam gdzie w samochodzie jest zbiornik na plyn chlodzacy a gdzie na olej lub na plyn do spryskiwaczy, itd.
Planuje na nowo sobie przeczytac ksiazeczke kierowcy, jednak mam tylko te z 2013 roku i czy od tamtej pory sie zmienily drastycznie przepisy? Po kupnie auta planuje jezdzic tylko wieczorami gdzie ruch bedzie mniejszy, do tego na jakis parking pojechac pocwiczyc parkowanie. Nie wiem co jeszcze moge zrobic? Prosze o pomoc.
#prawojazdy #motoryzacja #samochody #polskiedrogi
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Idź wypożycz auto z ubezpieczeniem na jeden dzień i pojezdzij.
Ten sam problem, to samo miejsce
10/10
Ale też będę musiał wziąć kilka jazd, bo w końcu zacznę
Więc jeśli OP znajdzie TANIĄ szkołę, to proszę o polecenie
Komentarz usunięty przez autora
Możesz też wyjechać z kimś w trasę, jechać sobie prawym pasem, z czasem powyprzedzać trochę i to nadaje pewności siebie za kierownicą ;)