Aktywne Wpisy
montezuma71 +11
Wykopki staly sie dokladnie tym z czego sie smiali.
Zarty z papieza byly sprokurowane wystawieniem na piedestał papieża polaka, forsowaniem jego "świętości" i absolutnym oburzeniem gdy ktoś tę świętość podważał, czy w prost- jajcował sobie z niego.
Dzis każdy mem o ukrainie czy ukraincach spotyka sie z oburzeniem godnym 50-letniej Grażyny z Pcimia, która obrusza sie na widok mema z zółtym ryjem. Daje to motor napędowy do coraz to większego trollowania fajnopolaków.
Zarty z papieza byly sprokurowane wystawieniem na piedestał papieża polaka, forsowaniem jego "świętości" i absolutnym oburzeniem gdy ktoś tę świętość podważał, czy w prost- jajcował sobie z niego.
Dzis każdy mem o ukrainie czy ukraincach spotyka sie z oburzeniem godnym 50-letniej Grażyny z Pcimia, która obrusza sie na widok mema z zółtym ryjem. Daje to motor napędowy do coraz to większego trollowania fajnopolaków.
Strzelała ULTRALYTE LTI 20-20. Nie przyjąłem
#samochody #polskiedrogi #policja #oszukalimnie
@ETplayer: to znaczy że jeżeli jego nie ukarali, to Ciebie nie mogą? Co to za mentalność, bierz odpowiedzialność za to co robisz. A nie nie, bo tamci też rzucali kamieniami a tylko ja dostaję naganę, to niesprawiedliwe! Nie przyjmuję!! xD
Zresztą nie mam pewności że mierzyła we mnie. W pewnym momencie po wyprzedzeniu ten typ przede mną zaczął lekko uciekać
@Kary95: 82. Imo jechałem około 70. Radar ULTRALYTE LTI 20-20 nie mający żadnego potwierdzenia który pojazd zmierzyła. Do tego punkt celowniczy nie odpowiada wiązce lasera, więc jadąc w kolumnie pojazdów
Niemniej - wołaj, jak po sprawie w sądzie będzie, jak przebiegała i jaki wyrok.
Jechałeś 70 według siebie, 82 wg. policji. Nie przyjąłeś mandatu, a stracisz czas (już tracisz na szukanie informacji w internecie o innych sprawach) i pieniądze bo według samego siebie jesteś niewinny i nie zrobiłeś nic złego xD
No mentalność kierowcy BMW pełną gębą xD
Jestem w stanie ponieść konsekwencje za to co zrobiłem czyli za tyle ile jechałem. Moim zdaniem przekroczeniem prędkość, ale nie o tyle. Twoim tokiem rozumowania jak by wykazało że jechałem 130 to też powinienem przyjąć mandat bo i tak jechałem za dużo o 20. Nie zgadzałem się z tym co mi pokazała i tyle
To nie nie mieści czasem według tej samej kary według taryfikatora?
Jaka będzie Twoja linia obrony? "Jechałem 70 zamiast 82"?
Przyznają Ci rację i dostaniesz taką samą karę? xD
Kilka spraw już wygrałem z policja i strażą miejską, nawet na zasadzie że w protokole było zapisane że zapytano
@Kary95: ten laser nie nadaje się do niczego, a już na pewno nie do mierzenia prędkości w sytuacji którą opisałeś.
Komentarz usunięty przez moderatora
@sprzedam_cebule_tanio Bo może
Jak nie ma dowodów, albo te dowody są gówno warte (a takimi są lewy fotoradar i słowo policjanta_), to władza w normalnym kraju może cie cmoknąć.
@miesnakrowa: przyznał się że przekroczył prędkość, należy się kara, temat zamknięty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za 70, 74 I 83km/h podejrzewam że sankcje są takie same. Gdyby był niewinny, to co innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Atreyu: @AwizisieAkat: To wy macie jakąś mentalność gimnazjalisty, obydwu powinni #!$%@?ć (tym bardziej, że obydwa samochody zostały bezproblemowo zatrzymane), a nie jednego puścili bo tak, a drugiemu bardziej się należy.
@AwizisieAkat: To ty pomyśl trochę - koleś ma dowody, że policja każe
a co do tej złej policji: NA PIERWSZEGO NIC NIE MAJĄ WIĘC GO NIE ZATRZYMALI, DOTARŁO?
@AwizisieAkat: A W KTÓRYM MOMENCIE OP NAPISAŁ, ŻE NIE OBOWIĄZUJĄ GO PRZEPISY? TO TYLKO COŚ, CO TY DOPISAŁEŚ ŻEBY CI PASOWAŁO POD ARGUMENT. TAK SAMO SKĄD WIESZ, ŻE NA PIERWSZEGO NIC NIE MAJĄ A NA DRUGIEGO JUŻ MIELI, CZEMU PISZESZ JAKIEŚ PIERDOŁY BEZ PODAWANIA DOWODÓW? TO TAK JAKBYŚ KOGOŚ OSKARŻAŁ O PEDOFILIĘ, BO TWOIM ZDANIEM ŹLE SPOJRZAŁ
Jak jechałeś już po wyprzedzeniu w kolumnie to mogła patrzeć na Ciebie a złapać tego z przodu, te radary też mają problemy podobnie do Iskier, sprawa raczej łatwa do obronienia się
Ważny głos w sprawie mierników laserowych zabrał sąd w Zamościu. W uzasadnieniu uniewinniającego kierowcę wyroku z 13 stycznia 2014 roku czytamy, że Ultralyte LTI 20-20 100 LR należy wierzyć tylko warunkowo. Wiązka lasera jest bowiem emitowana przez układ
Plus to że on twierdzi że jechał za szybko nie jest żadnym dowodem, zwłaszcza że nie przyjął mandatu.
I jeszcze raz od początku, obaj
Odejdźmy na chwile od paragrafu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy złodziej któremu się upiekło bo go nie złapali nie jest złodziejem? W świetle prawa i bez wyroku nie jest, ale czy faktycznie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Atreyu: Tak, dopóki winy komuś nie udowodnisz nie możesz uważać go za winnego. Nie możesz tu postawić pytania "czy uniknięcie kary mimo popełnionego czynu jest moralnie sprawiedliwe?" bo nie potrafisz udowodnić że ktoś popełnił czyn. To że tobie się wydaje nie znaczy że tak jest. Więc proszę