Wpis z mikrobloga

Mirki niech mi ktoś proszę wyjaśni jak to jest z tym wchodzeniem na główną i zakopywaniem bo po tylu latach dalej nie rozumiem. Miałem znalezisko ze 116 wykopami i 78 zakopami pod którym toczyła się naprawdę gorąca dyskusja. Sądziłem że jeszcze powisi w wykopalisku jakiś czas bo upłynęło dopiero 3 godziny od dodania. Wchodze w wykopalisko/wykopywane, znikło. Ozazuje się że zakopane ¯_(ツ)_/¯
Nie chcę od razu kręcić Małysza bo widocznie czegoś nie wiem.
#wykop #moderacjacontent
strachu8 - Mirki niech mi ktoś proszę wyjaśni jak to jest z tym wchodzeniem na główną...

źródło: comment_X2Zuk2BSIV3ieGwHGI4CV3qXQJiTBWWl.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
@strachu8: O, nawet sam zakopałem. Przy tylu zakopach to już na główną nie miało szans raczej. A do tego algorytm jakoś tam waży zakopy i wykopy podobno. Podobno bordo mają większą siłę, a zielonki się nie liczą.

Ale to może być urban legend ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@AwizisieAkat ok, z tym nie mam problemu ale dla czego jeszcze nie mogło powisieć w wykopalisku? Może po paru godzinach było by 300w /150z. Tak jak @ku2yn pisał, czasami coś wisi 2 dni a to usunęli po 3 godzinach. Tego nie rozumiem
  • Odpowiedz
@strachu8: Żadne znalezisko nie wisi nigdy 2 dni.

https://www.wykop.pl/najczesciej-zadawane-pytania/

Moje znalezisko zniknęło, gdzie ono jest?

Na wykopanie Twojego linka użytkownicy mają 24 godziny. Jeśli w tym czasie link nie uzyska wymaganej liczby głosów aby wejść na główną, wtedy link przenoszony zostaje do archiwum (link do archiwum linków znajdziesz w stopce u dołu strony). Jeżeli w znalezisku zawarte były treści niedozwolone lub Twojemu znalezisku towarzyszyła duża liczba zakopów, mogło ono zostać
  • Odpowiedz
A co

@strachu8: Algorytm ¯\_(ツ)_/¯ Jedyne w co ingeruje administracja, a nie moderacja (i to kiedyś, nie wiem jak teraz), to progi ilości wykopów dla danej kategorii znaleziska żeby weszło na główną. Kiedyś te naukowe miały trochę lepiej niż np. o islamie i imigrantach.
  • Odpowiedz
  • 0
@WuDwaKa to też wiem, nie rozumiałem tylko czemu tak szybko zostało to wywalone z wykopaliska. Niekiedy znalezisko wisi długo i wykopy/zakopy się wahają
  • Odpowiedz
  • 0
@WuDwaKa cenna uwaga. Jeżeli to prawda to już rozumiem dlaczego niektórzy zakopują w ten sposób żeczy które są oczywistą prawdą ( np na nagraniu widać zdażenie a ktoś twierdzi że to info. nieprawdziwa)
Nie mówie tu o przypadkach gdzie tytuł lub opis był przekłamany
  • Odpowiedz