Aktywne Wpisy
kot_kustosz +299
Namalowałam obraz więc się pochwalę ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Nie_bede_mial_zony +567
Poproszę o miejsca, które stały się legendą i powinny zostać wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
link do strony producenta Bitseed
Nad podobnym rozwiązaniem pracuje też Vertcoin, planując LitBox, tani gotowy do użycia zaraz po zakupie węzeł Lightning Network.
zwiastun Litbox z Twittera
opis Litbox na Reddit
Tego typu urządzenia będzie można podłączyć pod aplikację porftela kryptowalutowego w telefonie, aby mieć pewność, że nasz własny węzeł weryfikuje nasze transakcje. Dodatkowo posiadając pełne węzły wspieramy sieć, zwiększając jej niezawodność i utrudniając ataki na nią. Posiadacze pełnego węzła poprzez wybór aktualizacji i wersji oprogramowania, która działa na ich węźle mają prawo głosu, gdyby ktoś chciał wymusić w sieci niekorzystne zmiany protokołu (np dodrukować Bitcoinów ponad limit 21milionów), dzięki czemu żaden szalony szkodliwy pomysł nie przejdzie, jeśli większość społeczności (posiadaczy pełnych węzłów) go nie zaakceptuje, poprzez sygnalizację poparcia danego rozwiązania w konfiguracji swego węzła lub przejście (albo też powstrzymanie się od przejścia) na określoną nowszą wersję oprogramowania klienta. Istnieje również możliwość, że posiadacze pełnych węzłów Ligthning będą mogli czerpać drobne korzyści ustawiając pewne niewielkie opłaty za transakcje przechodzące przez ich węzeł.
Jeszcze tańszą metodą na posiadanie własnego pełnego węzła Bitcoin/Lightning Network jako samodzielnego urządzenia jest zbudowanie go sobie w oparciu o Raspberry Pi lub podobne tanie minikomputery. Nie jest to skomplikowane. Poradniki krok po kroku jak to zrobić można znaleźć w linku poniżej:
https://www.wykop.pl/wpis/30820963/pobawcie-sie-i-przetestujcie-jak-dziala-lightning-/#comment-109291247
#bitcoin #lightningnetwork #byob