Wpis z mikrobloga

A ja wczoraj miałem możliwość odwiedzenia swojej mamy, bo była niedziela bez handlu. Normalnie pracowałaby do 22. Jestem daleki od popierania zakazu, ale czasem to naprawdę jedyna opcja na spędzenie czasu z bliskimi. #zakazhandlu
  • 8
@Mald jak pracuje po 6 dni w tygodniu między 12 a 22 to jest to jedyna opcja. W wolne w tygodniu zazwyczaj odsypia niestety, więc nie chce jej tyłka zawracać.
@Mald: aha xD nie ma to jak konstruktywna rozmowa panie ekolego xD uwierz mi, że zarówno dla niej, jak i dla mnie, jej wolne niedziele to zbawienne rozwiązanie w kwestii spedzania czasu rodzinnego. Nie chcesz - nie wierz. Nie mówię, że to NAJLEPSZE rozwiązanie, ale jest naprawdę dobre.

@Heheszkara: jest to oczywiście problematyczne w pewnych sytuacjach, ale jakby wczoraj było święto, to również musiałabyś dzisiaj brać urlop. zdrowia dla niebieskiego
@rskkk Pracowała w każdą niedzielę ? Kodeks pracy przed zmianami o ile pamiętam gwarantowal niedziele wolna conajmniej raz na 4 tygodnie.
@Mald: pracuje w tej firmie od 20 lat już chyba. Od zwykłego rozkładacza towaru do kierownika. Jest w wieku, gdzie bardzo by chciała zmienić firmę, ale niestety, jest jej po prostu ciężko podjąć taką decyzję. Szczerze mówiąc, mogłaby zostać w domu i nie pracować, a ich budżetu by to nie uszczupliło jakoś znacząco, ale z pewnych względów wiem, że nigdy tego nie zrobi.

@Variv: możliwe że pojedyncze miała wolne -