Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałbym się wybrać w #gorystolowe lub #gorysowie pewnie i jedne i drugie są warte odwiedzenia, ale co kto zna to dawać. Problem polega na tym, że chcę się tam dostać środkami transportu publicznego, ew. jakieś blabla czy coś, no w każdym razie nie autem. Gdzie szukać miejsca na bazę wypadową żeby dało się jakoś dojechać? Do Czech też bym chętnie na chwilę wyskoczył, ale to nie jest priorytet także jakieś busiki pewnie tam jeżdżą. Najrozsądniej wygląda #nowaruda IMO ale nie wiem. Dojechać chcę z Warszawy jakby jeszcze ktoś wiedział coś o transporcie. #gory
  • 6
@beer_man: Jestem w podobnej sytuacji (bez auta, ale w Krakowa) i jak kiedyś się zabierałem za planowanie wypadu w Góry Stołowe, to mi wyszło, że najlepiej jechać najpierw do Wrocławia, a potem Kudowa Zdrój.
Fajną bazą wypadową na szlaki jest Karłów, ale nie wiem czy tam coś jeździ, a i spać nie ma za bardzo gdzie.
@beer_man jak sowie to polecam pkp odcinek miedzy walbrzychem a klodzkiem wysiadasz na wybranej stacji np. jedlina zdroj... wsiadasz na innym np. NR (nocleg ok to Zygmuntowka) sa tez fajne wiaty w sowich... ja w stolowe jak pkp to wysiadam w Szczytnej i możesz np. Przez niknaca łąkę do pasterki zaliczajac wodospad pośny ( ͡º ͜ʖ͡º) a drugiego dnia przez karlow i skaly puchacza na stacje