@T4L1B: pelikanie on jeździ Pagani jak ludzie nie widzą, a na konferencjach chce wyglądać jak zwykły typek w koszulce. To że kosztuje ona 1,5 tys zeta to inna sprawa ;)
@Merkava Ale myślę ze tu jest taki też aspekt, ze ludzie znani mają po prostu w------e na noszenie modnych ciuchów, skoro i tak każdy wie że są obrzydliwie bogaci. A taki biedny człowiek stara się zaimponować i właśnie przedstawić się kim on nie jest nosząc takie ciuchy
@Merkava: oglądałem kiedyś wywiad z Bill Gatesem w Polskiej TV. Kraśko zapytał się go na początku czemu nie kupił kawy w barze tylko tanią kawę z automatu. Bill odpowiedział mu widzisz Ty wydajesz na kawę po 20 zł ja piję tą samą za 2 zł dlatego ja mam pieniądze Ty nie ( ͡°͜ʖ͡°)
@Merkava: 50 zł, aha - "Zuckerberg doesn't just wear any old plain grey Hanes t-shirt, though. His are special ordered from Brunello Cucinelli, and reportedly cost between $300 and $400. "
@Merkava: bajki dla naiwnych. Można odczytać jedynie tak: biedniejsi będą nosić drogie jak na swoje zarobki ubrania, które mają wyglądać na jeszcze droższe a bogaci będa kupować koszulki za dwa tysiące, które mogą wyglądać tanio i mogą mieć szafę pełną prawie identycznych, zwykłych ubrań, bo nie chcą sobie tym zajmować głowy tylko rano wejść do garderoby i narzucić cokolwiek.
Tak samo jak ludzie sie podniecaja, ze ksiezna Kate byla w
@Merkava: Polaki tak się ubierają bo "trza się prezentować" choćbyś nawet miał tyle wydać na ubrania ze swojej c------j pensji że przez najbliższe pół roku będzie jadł pyry z gównem i cebulą. Najlepiej pokazuje to sytuacja gdzie biedaczki wyśmiewają się z Trumpa że ma za szerokie spodnie do garnituru. Dowartościowywanie się polaków cebulaków, tylko tyle i aż tyle.
@analogiczna: @peronimineral: Ja tam w bajki nie wierzę ale zawsze wiedziałem że ubiór nic nie znaczy ale nie sądzę że to jest marketing. Oni ubierają się jak chcą dajmy Ronaldo zawsze się pewnie ubierał się bogato i tak zostało, Warren Buffet nosi się jak stary dziad i jeździ starym samochodem, Jobs pewnie nosił co wygodne a później wizerunek się utrwalił to też został z tym golfikiem. Żaden z
#moda #pieniadze
Komentarz usunięty przez autora
Tak samo jak ludzie sie podniecaja, ze ksiezna Kate byla w
@peronimineral: nie chodzi o skromnosc tylko o styl. Ze nie ubiera sie jak wiekszosc ciot z odslonietymi kostkami i pedalsko ciasnymi spodniami.