Wpis z mikrobloga

@YogiYogi ja wolę sprawdzić skiskając palcami. Jest parę protipów jeszcze a propos makaronu. Np. Nie przeplukujemy woda kiedy chcemy mieszać z sosem, bo wypluczemy skrobie, sos możemy zagęścić wodą z makaronu :) da się w zimnej ugotować bo mój kolega tak gotuje w pracy czasem i nawet nie zauważyłem różnicy, ani w smaku, ani konsystencji, w niczym. Ale ja zawsze tylko na wrzątek wrzucam
  • Odpowiedz
  • 0
@GrallStar jak się przykleja to już za późno
@YogiYogi ten olej to mit, jak łyżka oleju, która unosi się na wodzie ma pomóc w gotowaniu makaronu? Lepiej już skropić odcedzony makaron jeśli jest gorszej jakości, wtedy mniej się sklei.
@iroirocorner makaron na zimną wodę to barbarzyństwo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz