Aktywne Wpisy
Mircy z #remontujzwykopem #kanalizacja #kiciochpyta wymieniłem elementy syfonu pod zlewem żeby zmieścić jakiś kosz na śmieci. Natomiast śmierdzi mi kanalizacja w chacie. Podejrzewam że usunięcie kolanka itd spowodowało że smród z rur dostaje się do mieszkania. Poproszę o polecenie jakiegoś syfonu lub elementów. Może być komplet. Z czymś co zatrzyma wyziewy z kanalizacji w kierunku mieszkania i jednocześnie będzie jak najbliżej zlewu żeby mieć miejsce na
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
BitcoinProjekt365dni +444
Witam serdecznie Państwa,
pragnę uruchomić eksperyment, który będzie polegał na cotygodniowym zakupie Bitcoin (niezależnie od jego kursu) za kwotę 1900zł. Projekt będzie trwał przez 365 dni, co daje w łącznie 52 tygodnie. Przez ten czas zostanie wydana kwota około 100 000 zł na zakupy kryptowaluty Bitcoin.
Po uruchomieniu projektu zostanie publicznie podany adres portfela na który będą dokonywane regularne zakupy/wpłaty Bitcoin każdego tygodnia. Dodatkowo każdego tygodnia na tagach #bitcoin
pragnę uruchomić eksperyment, który będzie polegał na cotygodniowym zakupie Bitcoin (niezależnie od jego kursu) za kwotę 1900zł. Projekt będzie trwał przez 365 dni, co daje w łącznie 52 tygodnie. Przez ten czas zostanie wydana kwota około 100 000 zł na zakupy kryptowaluty Bitcoin.
Po uruchomieniu projektu zostanie publicznie podany adres portfela na który będą dokonywane regularne zakupy/wpłaty Bitcoin każdego tygodnia. Dodatkowo każdego tygodnia na tagach #bitcoin
źródło: bitcoinprojekt
Pobierz

Dokładniej - ktoś próbować postawić w domu/mieszkaniu centralkę na RPi/Arduino, podłączyć do tego oświetlenie w całym domu, czujniki wilgoci, ruchu i oświetlenia, grzejniki i jeszcze kilka pierdół? To wszystko spiął w jeden system sterowany z tabletu?
Szukam takiego magika, który poprowadzi za odpowiednią opłatą mnie za rączkę, pomoże postawić taki serwerek na Node JS (nie ogarniam za bardzo jeszcze) i to wszystko zrobić tak jak się zrodziło w mojej głowie? Temat na już :-)
Nie, nie chcę gotowego rozwiązania za x tys. z firmy y. Chcę się jak najwięcej przy tym projekcie nauczyć, żeby później móc sobie dopisać to i tamto.
Nie, nie chcę dyskutować "po co". Po prostu chcę i już :-)
#smarthome #wroclaw #remontujzwykopem #raspberrypi #arduino
Mój koleżka ma w mieszkaniu termostat, który steruje kaloryferami, gdy ja mam zwykle kaloryfery z zaworami. On żeby sterować temperaturą w pokoju może się podpiąć do termostatu, bądź go zmienić. Ja muszę zamienić zawór na elektrozawór.
@Vexis: oczywiście, jeśli masz tyle pieniędzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@adas_miauczynski: Chcę pożenić:
-
Druga kwestia to sterowanie - wychodzę z domu, zapomniałem wyłącznik urządzenia w gniazdku x, wysyłam SMSa "{specjalny kod} {numer/kod gniazdka} {0} i gniazdko się wyłącza :-)
Sterowanie będzie jedynie z poziomu tabletu, który będzie "stacjonarny". Paranoja nie pozwala mi robić tego z poziomu apki w telefonie używanym na co dzień.
Tak czy inaczej szukam kogoś na tyle ogarniętego, żeby to poprowadzić i przy okazji mnie uczyć co i jak, żebym mógł potem to rozwijać we własnym zakresie.
@
Wstępnie zakładam, że każdy potencjalnie może chcieć mnie oszukać, a już na pewno jak prosi o skan dowodu osobistego itd.
Taka moja wada fabryczna, nie naprawisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Homebridge możesz się zainteresować tez ;)