Wpis z mikrobloga

Mircy z #remontujzwykopem #kanalizacja #kiciochpyta wymieniłem elementy syfonu pod zlewem żeby zmieścić jakiś kosz na śmieci. Natomiast śmierdzi mi kanalizacja w chacie. Podejrzewam że usunięcie kolanka itd spowodowało że smród z rur dostaje się do mieszkania. Poproszę o polecenie jakiegoś syfonu lub elementów. Może być komplet. Z czymś co zatrzyma wyziewy z kanalizacji w kierunku mieszkania i jednocześnie będzie jak najbliżej zlewu żeby mieć miejsce na jakieś wyższe kosze na śmieci. Średnica standardowa 40 mm z podłączeniem zmywarki i przelewu. Najchętniej lokalnie w jakiejś castoramie albo liroyu. Jeśli nie będzie to może być online allegro itd
jazdaniebieski2023 - Mircy z #remontujzwykopem #kanalizacja #kiciochpyta  wymieniłem ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 56
Brooo xDdd odplyw musi byc tak zrobiony zeby stała woda, albo z kolanek albo z dedykowanego syfonu. U Ciebie cala woda zlatuje i rury sa puste a wiec i smierdzi. Poszukaj sobie płaskich syfonów
  • Odpowiedz
  • 12
@jazdaniebieski2023 e tam, nie smieje sie:) grunt ze próbujesz, xd bylo jak przeczytalem ze przerobiles syfon a patrze a tam brak :p jakos tam samo sie kliklo, bez nerw :) kup plaski syfon albo przebuduj na kolankach w strone wodomierzy.mudisz miec zrobione cos na wzor litery U, zeby na dole zawsze zostala woda
  • Odpowiedz
@xyz_xyz no śmiesznie jest xD nie mam problemu ze smieszkujesz ze mnie bo sam się z tego śmieje. Wczoraj na szybko ogarniałem bo chciałem w końcu mieć kosz pod zlewem jak prawdziwy Polak xD 3 razy jeździłem po budowlanych i wyszło jak wyszło
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023 wątpię że wszystko w tym syfonie co linkujesz będzie u ciebie pasowało. Zawsze coś jest za długie albo za krótkie. W sumie podałem ci najlepsze wyjście bo podstawę już masz - dodaj z tyłu rurkę w dół, kolanko, kolanko, rurka w górę kolanko, albo harmonijka najprościej i masz spokój. Nikt z tego strzelał nie będzie
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: a ja się kilka dni temu zastanawiałem, dlaczego hydraulicy kasują tyle hajsu za proste rzeczy, skoro je samemu ogarnąłem bez żadnej wiedzy tylko ze zdrowym rozsądkiem xD

No ale teraz na serio - jedź do jakiegoś obi czy leroy na armaturę i rury, tam są teraz syfony oszczędzające miejsce, działające praktycznie jak to co zmontowałeś (długa rura do boku), tylko że właśnie jest ta fajka czy gruszka, w której
  • Odpowiedz