Wpis z mikrobloga

Właśnie obejrzałem shota z wczoraj na którym daniel rzuca w ścianę obok pana Jacka butelką, ta się rozbija. Pan Jacek płacze i wychodzi. Ok... nic nowego, ten człowiek nie od dziś jest poniżany i wyzyskiwany jako w pewnym sensie aktor tego show( wiem jak to brzmi). Ale komentarze mnie całkowicie rozwaliły, praktyczie od góry do dołu "#freejaca", normalnie jak zdjęcia na fb gdzie jest informacja jeden like = 1 gram karmy dla schroniska... no k***a ludzie bez jaj... Uważam, że wykop, jako społeczność która można powiedzieć magicala wykreowała powinna wziąć na siebie odpowiedzialność za aktualny stan psychiczny Jacy i zrobić zbiórkę na wyciągnięcie go stamtąd i znalezienie pracy. Magical zrobił go pięknie, kazał mu zrezygnować z pracy( nie ważne ile tam zarabiał, praca to praca) żeby miał czas na remont mieszkania na streamach. Teraz dobrze wie, że Jaca bez pracy mu się nie postawi bo ten wyrzuci go na bruk. Jest teraz takim niewolnikiem. Możecie się ze mną nie zgadzać ale prawda jest taka, że to wszystko zaczeło się tutaj na wykopie kiedy ktoś postanowił grubego wybić. Wiadomo, że nikt nie spodziewał się takiego obrotu wydarzeń ale trzeba wziąć na swoje barki odpowiedzialność i teraz Jackowi pomóc. Proponuję zbiórkę pieniędzy ale nie po to aby mu je dać, to nie ma sensu, pieniądze na powiedzmy dwa miesiące wynajmu nawet najtańszego mieszkania w Toruniu i znalezienie pracy. Dalej niech sobie radzi sam, ale bez pomocy w tej formie nic nie zrobi. Pozdrawiam :/
#danielmagical #patostreamy
  • 6
@Grebnesieh: co jak co, ale wykop trochę różni się poglądami od czatu na yt. zbiórki były robione na streamie wielokrotnie ale chyba nie dotarły do jacy. inną kwestią jest to jakby już ta zbiórka wypaliła to czy rzeczywiście jaca by wykorzystał taką okazję