Aktywne Wpisy
nick-name +3
Znowu natrafiłem na wpis z pytaniem o ergonomiczne krzesło, w którym znowu ktoś poleca Ergohumana, więc zostawiam dla potomnych.
Przestrzegam przed Ergohumanem - jeśli szukasz ergonomicznego krzesła, to tu go nie znajdziesz. To nie jest ergonimiczne krzesło, tylko krzesło z ergonomicznym DESIGNEM.
Ja popełniłem ten błąd i Ergohuman Elite to chyba jeden z gorszych foteli na jakich siedziałem. Mimo że na zdjęciach wygląda super ergonomicznie i z jakiegoś powodu ma dużo dobrych ocen w internecie, to jest to ewidentny rebrandowany chiński import (a przynajmniej tak wygląda). Używam go jakiś czas i:
- jest niewygodny
Przestrzegam przed Ergohumanem - jeśli szukasz ergonomicznego krzesła, to tu go nie znajdziesz. To nie jest ergonimiczne krzesło, tylko krzesło z ergonomicznym DESIGNEM.
Ja popełniłem ten błąd i Ergohuman Elite to chyba jeden z gorszych foteli na jakich siedziałem. Mimo że na zdjęciach wygląda super ergonomicznie i z jakiegoś powodu ma dużo dobrych ocen w internecie, to jest to ewidentny rebrandowany chiński import (a przynajmniej tak wygląda). Używam go jakiś czas i:
- jest niewygodny
Borsukii +5
Top1 najlepszych czesci kobiety
15%*84000+36*780*1,23 >56% ceny samochodu
Komentarz usunięty przez moderatora
@myrmyrek: Ale że dużo czy mało? :D
Oczywiście pomijam inflację w obliczeniach.
Edit: 68% wartości, 56k mniej więcej
Komentarz usunięty przez autora
Jestem tego świadomy, ale zawszę można rozłożyć wykup na kolejny leasing lub oddać samochód i wziąć kolejny (o ile się orientuję wtedy są lepsze warunki kolejnego leasingu), no i potrzebne mi jest coś co wygeneruje koszty i zbije mnie z 2 progu podatkowego.
Teraz sobie policzmy tą twoją Octawie za 84000 brutto.
84000 brutto = 68293 netto + 15707
Jeżeli wbijasz się wysoko w drugi próg podatkowy (jak ja) to policz sobie czy nie korzystniej jest zostać na podatku liniowym. U mnie to były oszczędności rzędu kilkunastu tysięcy rocznie.