Wpis z mikrobloga

Nigdy więcej #kurier #ups tylko Paczkomaty #inpost albo #paczkawruchu !

Zamówiłem wczoraj przesyłkę za pobraniem za kilka stów i dostałem maila od UPS późnym popołudniem, że planowana dostawa na drugi dzień. No super, taką wysyłkę w kilkanaście godzin to ja rozumiem, tylko zero kontaktu ze strony kuriera...
Zjawia się po 8 rano, a ja w ferworze przygotowań do wyjścia do pracy bez gotówki kierwa. Pytam grzecznie czy może być później albo czy będzie jakoś w okolicy to się zdzwonimy i sam do niego podjadę. W ostateczności sam podjadę wieczorem na jakąś rampę UPS i odbiorę.
"Nic nie można, będę jutro" i błyskawicznie #!$%@?ł w podskokach z paczką... Żadnej elastyczności, zapowiedzi o której znowu będzie czy numeru telefonu...

Strona UPS to jakiś dramat. Trzeba specjalnie konto zakładać, układ strony koszmarny, nie można nic znaleźć o przekierowaniu czy ustaleniu godziny. Sprzedawca też umywa ręce, że nie ma możliwości ze swojej strony ustalenia godziny i kurierzy nie podają telefonów.
Jedynie informacja, że UPS podejmie jeszcze 2 próby doręczenia bez żadnych zapowiedzi i jak nie będziesz grzecznie czekać to #!$%@?. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gorzkiezale