Aktywne Wpisy
Mój syn właśnie został zawieszony w prawach ucznia i szczerze, nie mogę uwierzyć w powód. Podobno przyłapali go na 'praktykowaniu nekromancji' - chciałbym, żeby to był żart. Szkoła wpadła w panikę, kiedy odkryli, że robił jakieś małe 'rytuały' podczas przerw. On i jego koledzy czytali jakąś księgę zaklęć, którą znaleźli w internecie. Potem próbowali 'przywrócić do życia' klasowego chomika, który zmarł w zeszłym miesiącu. Jasne było trochę dziwnie widzieć to kółko, które
cocojambo210 +135
Już niedługo rok bez olkoholu
To dalekie od moich zdolności, młotka nawet dobrze nie trzymam w ręku. Ale lutownicę mam Może zajmiemy się procesem tworzenia kompresji programowej wykraczającej ponad obecne zdolności kompensacyjne? HEH Mam pomysł chyba, który kiedyś opiszę. Chodzi o stworzenie matrycy działającej wirtualnie HEH Muszę kiedyś posta o tym napisać. TERAZ. Wyobraźmy sobie hiperścian i on to jest bazową wyjściową. Pola, rzędu milionów sześcianów i łatwy sposób wybrania odpowiedniego pola, a w każdym z tych pól jest zero jedynkowy kod binarny lub szesnastkowy, 32 bitowy, 64 bitowy lub dalej i tak dalej. A my w bazie mamy wzór takiego hipera i wybieramy łatwo lokalizację danego pola zawierającego dany kod o początkowego 0 i 1 a skończywszy na o wiele większych liczbach. My określamy jedynie współrzędne, w algorytmie kodującym i szyfrującym, kompresującym, które zawierają o wiele mniej miejsca niż cały kod 00000000000000000000000001 na przykład określamy jedynie płaszczyzną hiperścianu i polem odpowiednim. a nie całym kodem binarnym lub 64-bitowo i wzwyż. To oszczędza miejsce na dysku operacyjnym i jako bazy danych a i również można dzięki temu utworzyć zupełnie nowe procesory komputerowe i je odpowiednio do tego celu konstruując będziemy wykorzystywać o wiele więcej miejsca, mniejszym nakładem danych na nośnikach i wykorzystując mniej energii i to o niebo mniej.