Aktywne Wpisy
USER_303 +15
Wszystkie znaki na niebie wskazują że mój brat jest ćpunem i niszczy sobie życie ... Ja nawet nie wiem co robić, nie da się z nim porozmawiać nawet ... Rozwiązaniem które coś by zmieniło to zgłosić na policję, ale nie chcę mu tego robić, może jeszcze da się coś od niego dowiedzieć, pomóc mu. Jakieś propozycje jak z nim porozmawiać ?
#pytanie #narkotykizawszespoko
#pytanie #narkotykizawszespoko
jabol6000 +208
Mój dzieciak (lat 5-6, on twierdzi, że 6 ( ͡° ʖ̯ ͡°)) wszedł w fazę interesowania się klockami, zwłaszcza LEGO. A tak się składa, że tatuś też się kiedyś bawił klockami i ma na strychu 2 pudła pełne klocków, tylko bez instrukcji. Więc co zrobił tatuś? Z miejsca dał dziecku 5kg klocków do zabawy? Otóż nie, bo jak wszedłem na strych, to wpadł mi do głowy genialny pomysł. Najpierw złożyłem 3 zestawy, które najbardziej znałem (niektórych rzeczy się w życiu nie zapomina), żeby się upewnić, czy mają wszystkie części. Potem ściągnąłem instrukcje z netu, wydrukowałem i zaniosłem dzieciakowi. Oczywiście on nie wiedział, że mam tego więcej ( ͡° ʖ̯ ͡°). Powiedziałem, że tyle znalazłem, a to były 2 duże zestawy i jeden średni. Ucieszył się jak głupi. Do jednego nie było instrukcji, to pomogłem składać i jeszcze powiedziałem, że potem poszukam czy nie leży gdzieś więcej. No i tak mniej więcej od 3 miesięcy dzieciak mnie męczy, żebym "no poszukał czy jeszcze jakieś są", a ja co tydzień chodzę na strych, składam jeden czy dwa zestawy, kombinuję instrukcję, czasami kupię na allegro za grosze, czasami muszę kilka zgubionych części dokupić i dzieciak zadowolony, a mój portfel też zadwolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#lego
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Popieram podejście i podziwiam konsekwencję.
@DumnyZdun Może to wykopek znany na pewno nie z zyciae rodzinnego. Jak chadwawa czy coś xD
Sześć i pół tony.
Niech wie, że może wszystko, świat jest jego, sky is the limit, dwie sojowe late! ;)
@DumnyZdun: no wiesz młody takto mógłby ojca wyczaić i odkryć intrygę, a takto tata z anonimowych elegancko sie zwierza i młody nie bedzie mu w stanie nic udowodnić. Także elegantzko und taktycznie jak w Normandii ( ͡° ͜ʖ ͡°)