Wpis z mikrobloga

Pewna mirabelka poleciła mi super maskę do wyciągania wągrów Pilaten z Chin.
Potem zobaczyłem taki oto artykuł:
http://www.almostparadise.pl/2017/09/czarna-maska-pilaten-obalamy-mity.html?m=1
a na koniec trafiłem na zdjęcie poniżej. Chyba kogoś boli, że posmaruje sobie tym twarz. "Kosmetyk" trzymam w ręce ale wolałbym już wypić litr wódki niż smarować się smołą. Chyba, że ktoś mnie przekona że mój nos od tego nie odpadnie. Albo poda ewentualną alternatywę jak pozbyć się zaskórników?
#aliexpress #kosmetyki #logikarozowychpaskow #zdrowie
brednyk - Pewna mirabelka poleciła mi super maskę do wyciągania wągrów Pilaten z Chin...

źródło: comment_LcN3K8vQms5l5QqSc1nS9smdPAwHPLqe.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@brednyk mi Pilaten twarzy nie zeżarł, a bardzo ładnie oczyścił brodę i nos z zaskórników. Ale jeśli nie ufasz do końca, to spróbuj to co napisała @kura-borzenka - węgiel aktywny i żelatyna, ja też znam wersje z białkiem jajka i żelatyną, to wszystko dajesz na nos i "przyklejasz" chusteczka ;)
  • Odpowiedz
@brednyk: Paaaanie, nie ma żadnych magicznych sposobów na zakórniki. Pilatenem to co najwyżej możesz sobie krzywdę zrobić. Tak samo sodą oczyszczoną czy też cytryną itp. Warto oczyszczać gębę każdego dnia (i nie mówię tu o peelingowaniu) oraz stosować preparaty delikatnie eksfoliujące oparte o kwasy i retinoidy. No i nawilżać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz