Aktywne Wpisy

rysiekryszard +10
Jak świętowaliście swoje osiemnaste urodziny? U mnie babcia chyba kupiła tort i najbliższa rodzina odśpiewała sto lat. Nie było żadnej większej imprezy, nie było żadnych kolegów itd. Nigdy w życiu też nie zostałem zaproszony do kogoś na 18-stkę. Trochę głupio może, ale cóż. Ja się przyzwyczaiłem i w sumie lubię każde urodziny spędzać na wykopie. Najwyżej sobie kupię jakąś pizzę czy coś w tym stylu, a czasami to prawie zapominam, że mam
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

No i jak ma być dobrze?
@zortabla_rt: Pewno, a w PRL papierosy Klubowe my palili i raka jakoś nie było... No nie?
@ogtf: Nie wiem jaki by dym miał być "nienormalny". Ok, pytanie jaki ma "skład". Akurat fotki może nie oddają tego ale skoro jeden kopci, sąsiad kopci a dwa domy dalej aż żółty dym leci... To jak ma smogu nie być?
Jasne, że ludzie muszą się jakoś ogrzać i
@buttbuddy: mam ( ͡- ͜ʖ͡º)
ale w budynkach jednorodzinnych sie to nie sprawdza. Jedynie kawalerka.
mam dom ogrzewany gazem i jak po dłuższym czasie włącza się piec to podobnie dymi przez jakiś czas
( ͡- ͜ʖ ͡°)
Jak ogrzewasz gazem to raczej tak nie "dymi" może masz przykładowo kocioł turbo i zupełnie komina nie potrzebujesz, głównie wylatuje para wodna. Te domy raczej nie palą gazem i to nie jest para wodna, trwa to też całymi dniami... Więc wiesz...
@tonawiarywkilkarzeczy: Wiadomo - kasa... No ale też niektórzy jakoś w tym sensu nie widzą,
lepiej kupić więcej węgla. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nawiasem, to o czym mówisz świetnie widać na zdjęciu które dodałem jako pierwsze.
Budynek z płaskim czerwonym dachem ma pięknie wytopiony śnieg nad pomieszczeniami,
podobnie ten w tyle (w dymie). Ludzie chyba nawet sobie
@ghost18:
Oczywiście, da się, ale poniżej pewnego poziomu nie zejdziesz.
Poza tym organoleptyczna ocena ilości "dymu" nie jest jednoznacznym wyznacznikiem tego ile jest zanieczyszczeń.
No tak. Co prawda jeśli mają zrobione poddasze, to może być więcej, bo karton-gips itd.
@tonawiarywkilkarzeczy: Zgodnie z teorią przez dach średnio ucieka 30% ciepła. Można przeliczyć po ilu