Aktywne Wpisy
WielkiNos +296
Facet, któremu porno, filtry i zdjęcia instagramowych klonów z plastikowymi rzęsami i napompowaną mordą sprały mózg kiedy widzi naturalną 46 letnią kobietę:
jarzywniak +1065
Widzieliście tę reklamę Lidla? Leci przed meczami EURO i w przerwach... nic specjalnego, reklama jak reklama ALE! w tle leci muzyka mojego zespołu (The Bullseyes — "Yet There's You")
#chwalesie bo Lidl wybrał naszą piosenkę, kupił licencję i nawala reklamą w całej Europie.
Po latach grania "zagranicznego" rocka wreszcie dzieje się coś ciekawego xd
...z tej okazji robię #rozdajo
Wśród plusujących wylosuję 10 osób, do których wyślę nasz nowy album POLISH
#chwalesie bo Lidl wybrał naszą piosenkę, kupił licencję i nawala reklamą w całej Europie.
Po latach grania "zagranicznego" rocka wreszcie dzieje się coś ciekawego xd
...z tej okazji robię #rozdajo
Wśród plusujących wylosuję 10 osób, do których wyślę nasz nowy album POLISH
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Składniki na 1 kg chleba:
- 500 ml wody
- 2 łyżki oliwy
- 250 g mąki gryczanej
- 250 g mąki ryżowej
- 15 g suszonych drożdży
- 5 g cukru (łyżeczka)
- 15 g soli (łyżka stołowa)
- 15 g siemienia lnianego
- 20 g mieszanki ziół tradycyjnych do chleba
- domowe masło do wysmarowania formy
- mąka do obsypania foremki
Polecamy:
- formę rzymską 2 L
- wagę kuchenną
Przepis:
W misce połącz ze sobą mąkę gryczaną i ryżową, dodaj suche drożdze, cukier, sól, siemię lniane oraz mieszankę ziół. Następnie dodaj do nich wodę o temperaturze 35°C oraz oliwę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką. Całość pozostaw na 20 minut do pierwszego wyrośnięcia pod ściereczką. W tym czasie przygotuj formę rzymską. Wymocz ją w wodzie przez 15 minut, a następnie dokładnie wysmaruj jej wnętrze masłem. Tak przygotowaną formę włóż do zimnego piekarnika i pozostaw ją tam do momentu osiągnięcia temperatury 150°C. Wyjmij formę i obsyp ją mąką. Wymieszaj delikatnie wyrośnięte ciasto i przełóż je przygotowanej formy. Pozostaw je pod przykryciem w temperaturze pokojowej na 20 minut do kolejnego wyrośnięcia. Po upływie tego czasu wyrośnięte ciasto włóż do rozgrzanego do temperatury 230°C piekarnika i piecz przez 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 210°C i piecz przez kolejne 30-40 minut. Chleb po tym czasie powinien być ładnie zarumieniony. Żeby upewnić się, że jest dobrze upieczony w środku, możesz w niego postukać – chleb powinien wydać „głuchy” dźwięk.
Smacznego!
... bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #gotujzwykopem #piekarnictwo
Mąka gryczana mi nie leży.