Wpis z mikrobloga

Mirki pomóżcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam problem z Internetem na laptopie. A dokładniej - ciagle pokazuje mi brak dostępnych połączeń, gdy domowe Wi-Fi normalnie działa mi na telefonie. Jak robię rozwiąż problem to każą mi podłączyć kabel. Ale ja nie chce kabla to powinno działać bezprzewodowo.
Co to może być?
#kiciochpyta #komputery
  • 11
@aletypteej tak, od około 2 dni mam tak ze normalnie działa A potem nagle się Internet rozlacza i już nie znajduje sieci. Wczoraj 2 razy wyłączyłam i włączyłam laptopa i o dziwo zadziałało. Dziś nie chce
@kapio: ja tak kiedyś miałam, po prostu brak wifi, jakiegokolwiek. Pół roku z karta na usb i samo z siebie zaczęło w końcu działać. Nie wiem czym to było spowodowane, bo to samo miałam na lapku z Windows 10, na tablecie z Windows 8. U męża na 7 śmigało, u mnie na linuxach tez. Może jakaś aktualizacja albo coś, nie mam pojęcia.
@kapio: Miałem podobnie, w moim przypadku wystarczyło przywracanie systemu do wcześniejszego punktu. Jednak po kilku takich próbach znikała mi pojemność z dysku SSD. Teraz przy tego typu problemach pomaga restart.