Aktywne Wpisy
![misrz_mocy_ognia](https://wykop.pl/cdn/c3397992/misrz_mocy_ognia_oWHekVIE9x,q60.jpg)
misrz_mocy_ognia +22
Tak totalnie powaznie: czy tez wedlug was Rafonix totalnie nie wykorzystal swojego prime w internecie? Streamy z Ryba i klepanie Staszki do feudu z Magicalem, mieszkania z Kinga z roksy i walki na Fame. Czy on w cokolwiek zainwestowal te pieniadze? Byl czas, ze co chwile zmienial mieszkania i bral nowe fury w leasing. Banicja na youtube i twitchu totalne wykluczenie z internetu i depresja. Potem znalazl babe zrobil dzieciaka i tak
![misrzmocyognia - Tak totalnie powaznie: czy tez wedlug was Rafonix totalnie nie wykor...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/8798f6dc8632dd312ba7f6d9459ed73a714e1b1fd7e2ceae59de852898d5d31b,w150.png)
![pan_kleks8](https://wykop.pl/cdn/c0834752/f47adff42182f11077a6b5d1ed1844c8811849ea040940984be7d8848e83a7ef,q60.jpg)
pan_kleks8 +12
#hotelparadise czy on tego nie wrzucił za szybko?
![pan_kleks8 - #hotelparadise czy on tego nie wrzucił za szybko?](https://wykop.pl/cdn/c3201142/79f25351acd79fbc22d60ccb717c3cfcf13399c42a56cefa314950ca397d4053,w150.jpg?author=pan_kleks8&auth=c79cbdb30e3ec7528631402d7746438d)
#gotujzwykopem i w sumie #chwalesie
Komentarz usunięty przez autora
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-pizze-bez-wyrastania-najszybsze-najlepsze
Tylko wyrabiałem jakieś 20 minut, potem nawilżylem i na pół godziny w misce przykrytej szmatką do piekarnika na jakieś 30 stopni. Wykładasz ciasto na środek blachy i palcami rozciągasz, smarujesz sosem (zblendowane pomidory w puszce + przyprawy), na to ser i reszta składników i do piekarnika w 210 stopniach na ok. 15 minut.
Pisanie o cieście do pizzy bez wyrastania to jak pisanie o zrobieniu wrzątku bez gotowania. Tu nie chodzi o jakieś predyspozycje czy smak tylko o samą fizykochemię i to nawet nie ma dużo wspólnego z drożdżami. Dlatego właśnie w przepisie jest o "wałkowaniu" ciasta, gdzie tak naprawdę nie ma sensu tego robić.
Ja wsypuję drożdże do 300-350ml wody (nie trzeba żadnego cukru) mieszam, wsypuję do miski pół kilo mąki, mieszam z szczyptą soli, dolewam tej wody