Wpis z mikrobloga

Jak zwiękrzyć zasięg/ siłę sygnału wifi w laptopie, gdzie antena od wifi jest dookoła matrycy? Nie jestem specjalistą od anten, wiem, że wiele czynnikiów środowiskowych takich jak metale, inne urządzenia (klima, pralka, mikrofalówki ect) i pogoda wpływają na jakość połączenia. Czy da się zrobić jakieś proste urządzenie jak w przypadu emiterów sygnału (jak na zdięciu) ale do anteny w laptopie?
#siecikomputerowe #teleinformatyka #wifi #diy #hacking #antena
strawa - Jak zwiękrzyć zasięg/ siłę sygnału wifi w laptopie, gdzie antena od wifi jes...

źródło: comment_TFyDR9E1qXsXAawVzdCnQYYqd8hZ1JDy.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@strawa: Wiele to nie da. Antena w matrycy poprowadzona jest na odwal się. Żadnych konkretnych parametrów nie trzyma. U mnie wychodzi z karty i idzie tuż obok elementów powodujących największe zakłócenia, co daje resetowanie się układu Intela i obniżanie parametrów. Rozwiązaniem moim było zmienić kartę na mniej kłopotliwą (i niestety odpuszczenie sobie 5GHz).
Jeśli Ci zależy na dobrym wifi to polecałbym kartę z antenką wpinaną USB. No i oczywiście (albo
  • Odpowiedz
@strawa:
1. Repeater lub router skonfigurowany jako wireless bridge + antena kierunkowa do zrodla sygnalu
2. Zewnetrzna karta USB z wyjsciem RP-SMA i antena
3. Odepnij wewnetrzna antene, kup pigtaile u.fl/mmcx i wyprowadz na obudowe gniazdo RP-SMA + anteny
  • Odpowiedz