Aktywne Wpisy
Xefirex +164
Afera że strzałami ostrzegawczymi całkiem nieźle pokazuje jak zepsuta jest debata publiczna. Nie mamy właściwie żadnych szczegółowych informacji, strzał ostrzegawczy mógł być oddany w całkowicie naganny sposób, w całkowicie złym czasie, no powodów działań prokuratury mogło być mnóstwo. Jak mawiają kasy samoobsługowe w biedrze: potrzebne informacje.
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Tymczasem strony sporu politycznego już zajęły stanowiska bojowe. Że to zabieg PiSu przed wyborami, że tygrys do dymisji (xd), że państwo nie działa. Podciąga się do
Mirki,
Z góry przepraszam osoby, które uznają to za spam. Na wszelki wypadek dodaję tag #siepomaga. Z wykopem od conajmniej 10 lat zaczynam i kończę dzień więc mam nadzieję, że mi wybaczycie tego typu wpis.
Zwracam się z prośbą o pomoc dla mojego siostrzeńca. U Stasia zdiagnozowano leukodystrofię metachromatyczną. Jest to ciężka choroba genetyczna prowadząca do okropnej śmierci. Możecie o niej poczytać tutaj https://en.wikipedia.org/wiki/Metachromatic_leukodystrophy
Na szczęście jest nadzieja i szansa dla Stasia na normalne, samodzielne życie. Staś został zakwalifikowany do nowatorskiej terapii genowej, która już dowiodła swojej skuteczności. Terapia jest na etapie zaawansowanych testów klinicznych w szpitalu w Ghangzhou w Chinach. Staś został przyjęty do terapii współczucia - niestety w przeciwieństwie do testów klinicznych nie jest ona darmowa. Rachunek ze szpitala wyniesie ponad 650 tys zł.
Prowadzimy zbiórkę na www.siepomaga.pl/ratujemystasia. Udało się już zebrać prawie 80% ale zostało tylko 12 dni i jest ryzyko, że nie uda się zebrać całości. Staś ma rozpocząć terapię w 2 połowie lutego. Czekają go najcięższe miesiące jego dotychczasowego życia. Chemioterapia, wszczepienie wirusa ze zmodyfikowanym genotypem i rehabilitacja.
Tak więc zwraca się z prośbą o wpłaty, plusowanie i dalsze udostepniania jeżeli macie takie możliwości.
https://www.siepomaga.pl/ratujemystasia
Całą akcję łączę z #rozdajo. Jutro o 22:00 wylosuję moje PS4 wraz z padem. Konsola jest używana ale w bardzo dobrym stanie. Będę losował wśród osób które zaplusują ale również tych które wpłacą coś na siepomaga. Jak zaplusujesz i wpłacisz to na liście jesteś dwa razy. Nie liczę zielonych kont, chyba, że zrobią wpłatę. Będę szczery - liczę na to, że w ten sposób uda się uzbierać więcej niż ze sprzedaży konsoli. Liczy się dla nas każda złotówka.
Przy wpłatach na siepomaga.pl wpiszcie w opisie #wykopdlastasia i swój wykopowy login, żebym wiedział kogo dodać do listy do losowania.
Od braku trzech dyszek nie zbiednieje, a myślę, że w takim tempie (może jeszcze jeden gorący albo coś) kasę szybko dozbieracie.
Oby się terapia udała :>
Poszla drobna cegiełka