Aktywne Wpisy
Duza-fajka +110
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
kishibashi +15
Mam kilka pytań, bo teoria teorią, a co innego praktyka.
Dość często w okolicy swojego zamieszkania widywałem chłopaka, który na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie niedostosowanego społecznie, najprawdopodobniej z jakimś opóźnieniem intelektualnym. Wiek ok. 25-30 lat. Bardzo często widywałem go w sklepach z torbami na zakupy - wyglądał na zadbanego, zaopiekowanego, zdolnego do wykonywania jakichś codziennych czynności. W ostatnim czasie jednak widziałem, że jest bardziej zaniedbany i nosi ze sobą toboły, a dzisiaj
Dość często w okolicy swojego zamieszkania widywałem chłopaka, który na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie niedostosowanego społecznie, najprawdopodobniej z jakimś opóźnieniem intelektualnym. Wiek ok. 25-30 lat. Bardzo często widywałem go w sklepach z torbami na zakupy - wyglądał na zadbanego, zaopiekowanego, zdolnego do wykonywania jakichś codziennych czynności. W ostatnim czasie jednak widziałem, że jest bardziej zaniedbany i nosi ze sobą toboły, a dzisiaj
#muzyka ... #jazz #souljazz #jazzfunk #jazzfusion
Encyklopedyczne Info o albumie i przy okazji o utworze
dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieśgodne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...
<<<<>>>>>>>
Grover Washington Jr. - Mister Magic na żywo, jest moc
Bernard Purdie and the Hudson River Rats - Mr. Magic bardzo fajnen soul-jazz
Charles Earland - Mr Magic soul-jazz, ciekawe
Peter White - Mister Magic smooth jazz, znośne, mój stosunek do stylu jest ogólnie znany ;)
Roberta Flack - Mr Magic z liryką, Rhythm & Blues, Soul, my się z Robertą lubimy ona mi ładnie śpiewa a ja jej często słucham
Esther Phillips - Mister Magic nawet z nutką disco, ogólnie soulowo
Kellee Patterson - Mister Magic funkujące soul-disco, wokal dość irytujący zaś aranżacja fajna
Carmen McRae - Mr Magic Carmen jazzująco, aż sprawdziłem kto aranżował - Mario E. Sprouse
Amy Winehouse - Mr. Magic kurcze, ależ ona dobra była
Rodney Whitaker - Mr. Magic jazzowo, na wokalu pani Rockelle Fortin
Dante Fire - Mr. Magic fajnie grają, ładne fusion, na wokalu Amy Keys
Ralph MacDonald - Mr. Magic kompozytor w stylu latino
Ronnie Laws - Mr Magic na żywo, coś nie lubię tak granego saksofonu
Steve Gadd Drum Solo from Grover Washington Jr Live - Mr Magic i jeszcze ciekawostka perkusyjna
Grover Washington Jr. - Mister Magic [na froncie niech będzie tzw. oryginał, bo ładny]
@Charczoncy_wuj: kawałek rzeczywiście wspaniały, ale jakoś nikt specjalnie go nie przerobił po swojemu jeszcze, trochę sampli tylko
np. tu