Wpis z mikrobloga

Mister Magic ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniach/kowerach (najlepszych, najgorszych a czasem wręcz kuriozalnych) utworów uważanych za standardy muzyki rozrywkowej

#muzyka ... #jazz #souljazz #jazzfunk #jazzfusion

Encyklopedyczne Info o albumie i przy okazji o utworze

dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieśgodne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...

<<<<>>>>>>>

Grover Washington Jr. - Mister Magic na żywo, jest moc

Bernard Purdie and the Hudson River Rats - Mr. Magic bardzo fajnen soul-jazz

Charles Earland - Mr Magic soul-jazz, ciekawe

Peter White - Mister Magic smooth jazz, znośne, mój stosunek do stylu jest ogólnie znany ;)

Roberta Flack - Mr Magic z liryką, Rhythm & Blues, Soul, my się z Robertą lubimy ona mi ładnie śpiewa a ja jej często słucham

Esther Phillips - Mister Magic nawet z nutką disco, ogólnie soulowo

Kellee Patterson - Mister Magic funkujące soul-disco, wokal dość irytujący zaś aranżacja fajna

Carmen McRae - Mr Magic Carmen jazzująco, aż sprawdziłem kto aranżował - Mario E. Sprouse

Amy Winehouse - Mr. Magic kurcze, ależ ona dobra była

Rodney Whitaker - Mr. Magic jazzowo, na wokalu pani Rockelle Fortin

Dante Fire - Mr. Magic fajnie grają, ładne fusion, na wokalu Amy Keys

Ralph MacDonald - Mr. Magic kompozytor w stylu latino

Ronnie Laws - Mr Magic na żywo, coś nie lubię tak granego saksofonu

Steve Gadd Drum Solo from Grover Washington Jr Live - Mr Magic i jeszcze ciekawostka perkusyjna

Grover Washington Jr. - Mister Magic [na froncie niech będzie tzw. oryginał, bo ładny]
likk - Mister Magic ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniac...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach