@some_dev: Trochę powiększyłem go, bo był mniejszy, i masz start jak w Windowsie po prawej stronie, do tego brak panelu górnego, no po prostu miodzio, do tego paper icon i arc desktop
@ganglinuksa: Na początku jak zainstalowałem Ubuntu 17.10 to była porażka , zabugowany strasznie był i uruchamiał mi się po reboocie 20 minut , bo były problemy z ze sterownikami do sieci, teraz zainstalowałem 17.10.1 z poprawkami i jest ok, nie wrwacam na Widows 10 już w ogóle, po nowych sterownikach do Nvidia 390.25 gry się nie tną na linuxie.
@hudys: Też miałem nie dawno Windows 10 i podziękuje, ciągła praca dysku i procesy których nie można zamknąć, bo powracały, pomimo tego, że telemetria i reszta badziewia była wyłączona, a Windows update był ustawiony jako ręczny, system ciągle coś robił sam .
@hudys: Unity też mi się podoba, tylko wkurzało mnie to, że jak odpalałem przeglądarkę internetową, to ten pasek dalej tam był, wiem że można wyłączyć, ale jakoś mnie to raziło (⌐͡■͜ʖ͡■) a ten dock jest super, "start" jest po lewej stronie jak w Windowsie i godzina też na swoim miejscu, i nie ma tej denerwującej belki górnej.
@PiersiowkaPelnaZiol: Tak, na Linuxie, na każdej dystrybucji możesz pobrać i zainstalować Steam, wcześniej były lekkie ścięcia przy graniu w CS-Go, ale jak wyszła aktualizacja Nvidia 390.25 do Linuxa, to jest Ok, oprócz tego masz program WINE, który instaluje i odpala prawie wszystkie programy z Windowsa, No i płatny program Crossover który robi to samo, ale tam wszystko musi działać, ja użytkownik, który z Windowsem był ponad 15 lat przesiadłem się
@PiersiowkaPelnaZiol: Jak masz dobre parametry w komputerze, to nie musisz się przejmować jak ci będą chodzić gry ( ͡°͜ʖ͡°) bo i tak będzie dobrze, tylko niestety nie wszystkie gry z Windowsowego Steama są na linuksie, większość lepiej instalować z płyty przez własnie Wine, Lub Crossover, na początek polecam ci sprawdzić Ubuntu, lub Minta (Linux mint 18.3 Lub Ubuntu 17.10.1 albo 18.04 LTs który wyjdzie
Bo ja ubuntu 17.10
Pozdrawiam
Komentarz usunięty przez autora