Wpis z mikrobloga

• 2
#meble #stolarstwo #budujzwykopem

Mirki zna ktoś prowadnice do szaf przesuwnych?
Kupiłem na allegro 2szafy przesowne i co jakiś czas jedne drzwi spadają, generalnie poprawiam to co jakiś czas ale ten system chyba jest trochę ograniczony, widać że tani...

Zna ktoś coś?
  • 20
  • Odpowiedz
@bakter: podaj Wymiary szafy i z czego jest zrobiona ;) wrzuć najlepiej też jakieś zdjęcie poglądowe jak to wyglada :) moze być problem z racji wymiarów skrzydeł, możliwe ze bedzie trzeba je docinać. Bierzesz to pod uwagę?;)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@summ3r skrzydła mają po 40cm, a szafa w środku 98cm. Z docinsniem będzie lipa, bo na jednej połówce jest lustro, a w drugiej szafie 2lustra :(
  • Odpowiedz
@bakter: hej jest to system z Laguny nazywa sie Fast -.- spróbowałbym na Twoim miejscu sprawdzić czy wózki dolne są całe, nie połamane. Jeśli są Ok to spróbuj wyregulować dolne wózki czyli odkręcić ta lewa śrubkę i podnieść skrzydło tak aby miało trochę mniej luzu -.- powinno pomóc :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@summ3r nie są połamane właśnie, a robiłem już na sztywno nawet a i tak po jakimś czasie wypada z szyn czy to w jednej czy drugiej szafie
  • Odpowiedz
Jeśli wózki są połamane niestety ale musiałbyś je wymienić:) dostępne w każdej większej hurtowni z akcesoriami meblowymi. Natomiast jak chce Ci sie bardziej bawić, to mozesz wymienić cały mechanizm na trochę droższy z Sevrolla - nazywa sie Micra. Różnią sie wózkami górnymi, które są praktycznie identyczne jak te dolne, ale maja sprężynę dociskająca skrzydło :)
  • Odpowiedz
2200mm zrobili Ci na takim systemie?! No to kiepsko trochę... ja to polecałem (jak tym handlowałem) głównie do pawlacza czy tam małych szafek... inne systemy to trochę pracy oraz inne wymiary skrzydeł :/
  • Odpowiedz
@summ3r: w planach mam szafę na jednej ścianie pomieszczenia (ok 4m długości x 2.75 wysokości). 4 skrzydła w układzie mijanym, mijają się po dwa z lewej i prawej. Jeżeli nie ma systemu, w rozsądnej cenie, który umożliwia zrobienie tak dużych skrzydeł to zrobię na dole szuflady a na górze pawlacz.
  • Odpowiedz