Wpis z mikrobloga

Jako syn marnotrawny, z chęcią powróciłbym do Vikingów, szkoda tylko że dokumenty muszą zostać wypełnione w obecności kuriera. Pamiętam że kiedyś nie było takich problemów z przeniesieniem numeru - otrzymywało się przesyłkę z dokumentami które samodzielnie się podpisywało, dołączało skan dowodu i nadawało na poczcie.
Co ma zrobić pracujący mireczek, który nie ma za bardzo możliwości zamówienia kuriera do pracy?

#mobilevikings @MobileVikingsPL
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja nic przy kurierze nie robiłem, wysłałem im ale to było z 2 lata temu

@psposki: Yup, ale na swojej stronie straszą że będą wysyłać kuriera - zakładam że to się zmieniło w związku z ustawą "inwiligacyjną".

Nie chcesz mojego refa? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie mogę,
  • Odpowiedz
@schreder: Mówię o przeniesieniu numeru, a nie o rejestracji.

https://mobilevikings.pl/pl/rejestracjanumeru/mnp.html

Wypełniony wniosek o przeniesienie numeru, oświadczenie o obecnej usłudze oraz pełnomocnictwo dla nas bezpłatnie dostarczy do Ciebie kurier DPD. (...) W obecności kuriera podpisz komplet dokumentów, które wysłaliśmy oraz okaż mu dokument tożsamości. Kurier potwierdzi zgodność danych wprowadzonych we wniosku wraz z Twoim dokumentem tożsamości oraz odeśle podpisane przez Ciebie dokumenty.
  • Odpowiedz
@Fokk: Dokumenty trzeba podpisać przy kurierze, ponieważ jest to właśnie niezbędna rejestracja numeru zgodnie z Ustawą Antyterrorystyczną. Oczywiście możemy wysłać Ci dokumenty pocztą, ale wtedy po otrzymaniu naszej karty niezbędne jeszcze będzie zarejestrowanie jej przez Ciebie (w salonie Play, na Poczcie, Kiosku lub przez bankowość mobilną ING lub Millenium). Napisz w tej sprawie do naszych Help Desk Hero: helpdesk@mobilevikings.pl
PS Dobrze, że wracasz. ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz