Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +486
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Plusuja Ci co nigdy nie wzięli nic na raty oraz nie mieli nigdy pozyczki. Oczywiście pomijam kredyty typu zakup mieszkania.
#ekonomia #finanse #finanseosobiste #oszczedzanie #kredyt
#ekonomia #finanse #finanseosobiste #oszczedzanie #kredyt

Pytanie 1:
Na skrzyżowaniu chcę skręcić w lewo. Jadę z pozycji auta nr.2. Czy będąc w pozycji nr. 5 nie powinienem użyć kierunkowskazu że skręcam w lewo?
Pytanie 2:
Na skrzyżowaniu chcę skręcić w lewo. Jadę z pozycji auta nr. 1. Czy będąc w pozycji auta nr. 4, mogę ustawić się na skrajnym prawym pasie w pozycji auta nr 7?
Pytanie 3:
Jadąc z pozycji aut 1,2,3 egzaminator każe skręcić mi w lewo, ja do skrętu wybiorę pozycję auta nr.1 i po skręcie nie zajmę skrajnie prawego pasa, czy to będzie błąd?
#prawojazdy #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #gdansk
Tutaj masz widok googla mapy z pozycji 1,2,3
https://www.google.pl/maps/@54.3520256,18.6469835,3a,60.7y,266.89h,97.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTCy_brfEbi2TkcbWnjF1qA!2e0!7i13312!8i6656
Migacz przydaje sie, aby poznac intencje, na malych rondach i srednich. Na tym jest mylacy z srodkowego pasa.
@Polinik: kierunkowskazem sygnalizujesz zamiar wykonania manewru, a jak wykonujesz każdy już widzi co robisz. Pojazd nr 2 stoi na pasie dla jadących na wprost i równoczesnie jest to pas dla skręcających w lewo( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aanndrzej pomóż (ʘ‿ʘ)
@dami-an:
A pisałem cokolwiek innego?
I dlatego, skoro nie ma kierunkowskazów sygnalizujących jazdę na wprost, sygnalizuję zamiar skrętu w lewo.
W czym problem?