Paldo Jja Jang Men Chajang Noodle to nadjedzenie (⌒(oo)⌒) To w zasadzie nie jest zupa, a makaron z sosem z koreańskiej czarnej fasoli. Makaron gotuje się w lekko osolonej wodzie przez około 5 minut. W osobnym naczyniu należy podgrzać sos (jest w osobnej torebce), wrzucając go do gotującej się wody. Nie wrzucać opakowania z sosem do mikrofalówki, chyba, że ktoś lubi fajerwerki. Prawie całą wodę trzeba wylać z makaronu zostawiając tylko trochę na dnie naczynia. Następnie na makaron przełożony do głębokiego talerza wyciska się sos z torebki. Można ugotować jajko i położyć na wierzchu.
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: tak, ale nie kupisz tego w pierwszym lepszym markecie. popytaj lokalnych dostawców oryginalnych przysmaków kuchni azjatyckiej. jak mają sosy, przyprawy, makarony to i powinni mieć dostępne takie "zupki". można też zamówić online na jakiejś stronie ale mają ceny z sufitu.
Paldo Jja Jang Men Chajang Noodle to nadjedzenie (⌒(oo)⌒)
To w zasadzie nie jest zupa, a makaron z sosem z koreańskiej czarnej fasoli. Makaron gotuje się w lekko osolonej wodzie przez około 5 minut. W osobnym naczyniu należy podgrzać sos (jest w osobnej torebce), wrzucając go do gotującej się wody. Nie wrzucać opakowania z sosem do mikrofalówki, chyba, że ktoś lubi fajerwerki. Prawie całą wodę trzeba wylać z makaronu zostawiając tylko trochę na dnie naczynia. Następnie na makaron przełożony do głębokiego talerza wyciska się sos z torebki. Można ugotować jajko i położyć na wierzchu.