Wpis z mikrobloga

Na badoo napisała do mnie taka trochę przy kości dziewczyna. Nie była w moim typie szczerze powiedziawszy, ale nie będę niemiły i pisałem sobie z nią i o tyle mi się z nią dobrze pisało, żartowało, poruszało różne tematy, że na końcu z nią nawet flirtowałem. Przegadaliśmy tak parę godzin jednego dnia i drugiego. Na koniec drugiego zaczęła mnie wypytywać o moją byłą, jaka była, jak wyglądała itd. i żebym podał jej Fejsa bo moja odpowiedź "normalna" to dla niej za mało było. Zapaliła mi się lampka ostrzegawcza, ale wybrnąłem, że ona i tak nie ma fejsa pod swoim imieniem i nazwiskiem i w sumie to nawet nie wiem jak się jej konto na fejsie nazywa xd. Dalej gadka szmatka aż wyskoczyła mi z pytaniem, która jest ładniejsza moim zdaniem - ona czy moja była. Dla porównania powiem, że moja była to miała tylko boczki i miała słodką twarz, a przy tej to niektóre wykopki by krzyczały o harpun i po samym zdjęciu twarzy było widać, że jest gruba. Że jestem szczerym człowiekiem odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że spośród nich to moja była dziewczyna jest ładniejsza. No i się zaczęło, że jak to?! To Ja powinnam być najładniejsza, skoro tego nie dostrzegasz, to idź sobie pisać do byłej!(wcześniej powiedziałem jej, że zerwałem z nią kontakty wszelkie xd) Odpisałem grzecznie, że nie będę kłamać, a wygląd to nie wszystko. A skoro teraz nie uważam cię za najładniejszą to nic nie stoi na drodze, żebym się przy bliższym poznaniu zakochał i uznał cię za najcudowniejszą. Dostałem odpowiedź, że kłamstwo jest złe, ale skoro nie umiem powiedzieć, że jest ładniejsza to znaczy, że ciągle coś czuję do byłej dziewczyny. No i w ten sposób odechciało mi się z nią pisać i cokolwiek prostować już, skoro imba się zaczęła już drugiego dnia znajomości :) Tak tylko musiałem się pożalić z mojego kolejnego nieszczęsnego odcinka poszukiwania dziewczyny ;) Bez urazy dla kogokolwiek.
#rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki
  • 3
@Siwypan: Bardzo dobrze zrobiłeś... w zasadzie już samo wypytywanie o byłą, jest dziwne.
Gdy relacje i związek ma być udany to dziewczyna musi przez jakieś 6 msc zachowywać się idealnie, że absolutnie nie możesz się do niczego przyczepić, chyba że jakiś mały usprawiedliwiony wyjątek. I właśnie trzeba zwracać uwagę na te minusiki.. bo ich po prostu być nie może. W ten sposób poznaje się czy dziewczyna jest zainteresowana szczerze czy szuka