Wpis z mikrobloga

ten stejk wygląda na tłusty i żylasty


@zmudeg: kolega chyba ribeye wcześniej nie widział

mała przyjemność z jedzenia


kolega chyba ribeye wcześniej nie próbował ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zmudeg: Ale antrykot (entrecote) to nie jest tak do końca ten sam stek. Po prostu z tego samego kawałka krowy z grubsza, ale jest inny cut, inna grubość oraz inna zawartość tłuszczu.

A ja wolę Top Sirloin a na drugim miejscu T-Bone bo fajnie łączy delikatność filet mignon po jednej stronie i mięsistość ribeye po drugiej :)

kolega może przetłumaczyć na polski bo ja nie wiem jak :P jak jadłem steki
  • Odpowiedz
@zmudeg: kolega chyba ribeye wcześniej nie widział


@xardas_pl: No ja widziałem wiele razy, ceny zaczynające się od 100EUR w górę, ale żaden tak nie wyglądał. xD Chyba, że to w jakiejś budzie przy drodze za 19,99 i jeszcze dorzucają Polo Koktę.
  • Odpowiedz
@xardas_pl: To brzmi jakbyś zwiedzał właśnie jakieś przydrożne budy. Światowo Argentyna, Irlandia i Szkocja to jest najlepsza wołowina. W USA pewnie wszystko jest zalane sosem BBQ. xD

Druga sprawa, że nawet steki za 40EUR nie wyglądają jak ten na zdjęciu.
  • Odpowiedz
PS argentyńską wołowinę mają nie tylko w argentynie xD oni tego nawet nie sprawdzają


@xardas_pl: No to po co się chwalisz, że jesz w USA jak ten kraj nie ma żadnego związku z tematem. xD Za to leją BBQ na wszystko, więc na steki pewnie też. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz