Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dlaczego faceci muszą być tacy agresywni, bez emocji, empatii i człowieczeństwa? Zero ludzkich odruchów, tylko maszyny, którym nadrzędnym celem jest zarabiać hajs, bo nie liczy się dla nich być, tylko mieć, i to nie dla siebie, ale by pokazać się innym, że jest lepszy. Pieprzony wyścig szczurów. Na co to komu? Rywalizacja w imię czego? Tylko coraz lepszy telewizor, samochód, zamiast skupić się na budowaniu szczęścia na rzeczach niematerialnych.
Trudno dziś przez
Trudno dziś przez
Taka świadomość...
#psychologia #nauka #dysleksja
Wiem że w debacie publicznej można kogoś pokonać obrażając go, jeśli jego opinia jest niepopularna. Do mnie taki argument nie przemawia.
Problem też jest z drugiej strony - dość łatwo dostać takie orzeczenie (łatwo bo "dysleksja" to kilka różnych schorzeń: dysleksja jako taka - synteza i analiza tekstu czytanego, dyskalkulia, dysgrafia i dysortografia), po prostu jest mozolnym procesem. Albo
Za to jak poznałam 2 dorosłe osoby,które mi wytłumaczyły jak to u nich przebiegało, zmieniłam zdanie
O tak, a wykopek wie to lepiej jak tysiące naukowców. Trochę jak wiejski mądrala co wie wszystko najlepiej, tylko inni są głupi. Zgłoś się do panuf doktoruf, skoro
a) wymaga określenia tego co jest a co nie jest pożądane
b) wymaga określenia tego co mieści się w ramach normalności.